До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Помер актор Роббі Колтрейн, відомий за роллю Геґріда в Гаррі Поттері

У віці 72 років помер відомий Роббі Колтрейн. Новини підтвердила агентка кінозірки в п’ ятницю, 14 жовтня. Шотландський актор здобув світову популярність завдяки ролі Рубеуса Геґріда, якого зіграв у всіх восьми фільмах циклу про Гаррі Поттера.

Роббі Колтрейн у ролі Рубеуса ГеґрідаРоббі Колтрейн у ролі Рубеуса Геґріда

Агентка Роббі Колтрейна Белінда Райт повідомила, що актор помер у шотландській лікарні в п’ятницю, але не назвала причини смерті. У своїй заяві вона сказала: "Крім того, що він був чудовим актором, він був неймовірно розумним і надзвичайно дотепним. Я пишаюся тим, що була його агенткою, і сумуватиму за ним".

Реклама
Роббі Колтрейн і Деніел Редкліфф у фільмі Роббі Колтрейн і Деніел Редкліфф у фільмі "Гаррі Поттер та філософський камінь", 2001

Деніел Редкліфф також ушанував пам’ять Колтрейна. "Роббі був одним з найсмішніших людей, яких я зустрічав. Він змушував нас постійно сміятися на знімальному майданчику, коли ми були дітьми, — сказав актор. — У мене особливо приємні спогади про те, як він підтримував нас на зніманнях фільму „Гаррі Поттер і в’язень Азкабану", коли ми всі годинами ховалися від заливного дощу в хатині Геґріда, а він розповідав історії й жартував, щоб поліпшити нам настрій. Мені неймовірно пощастило, що я мав нагоду зустрітися й працювати з ним, і дуже сумно, що він пішов з життя. Він був неймовірним актором і чудовою людиною". Авторка романів про Гаррі Поттера Джоан Роулінг також відреагувала на смерть Колтрейна й написала у Twitter, що він був "неймовірним талантом" та "абсолютно унікальною особистістю".

Роббі Колтрейн у фільмі Роббі Колтрейн у фільмі "Гаррі Поттер і вязень Азкабану", 2004

Роббі Колтрейн назавжди залишиться в пам’яті мільйонів як Геґрід з фільмів про Гаррі Поттера. Окрім того, він запам’ятається своєю участю у франшизі про Джеймса Бонда, зокрема у фільмах "Золоте око" 1995 року та "І цілого світу замало" 1999 року.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.