До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перший погляд: Кейт Вінслет в ролі військової кореспондентки Лі Міллер

Автори майбутньої біографічної стрічки "Лі", яка розповість про життя військової кореспондентки Лі Міллер, представили перші офіційні кадри зі знімання. На них бачимо зіркову акторку Кейт Вінслет у ролі не менш зіркової моделі, а також військової фотографки часів Другої світової війни Лі Міллер. Лі обережно рухається крізь уламки зі своєю камерою Rolleiflex у руці. Позаду бачимо розтрощені будинки та машину.

Кейт Вінслет в ролі Лі Міллер (фото Kimberley French)

У червні 2020 року після багатьох років припущень було підтверджено, що Кейт Вінслет зіграє роль Лі Міллер у новій драмі режисерки Елен Курас. В основі фільму – біографія "Життя Лі Міллер", написана Ентоні Пенроузом – сином Міллер та її другого чоловіка Роланда Пенроуза.

Реклама

Варто сказати, що майбутня стрічка "Лі" матиме розкішний акторський склад. Так, окрім Кейт Вінслет у головній ролі, це Олександр Скарсгард, який зіграє Роланда Пенроуза (роль раніше дісталася Джуду Лоу, але актор покинув проєкт), а роль Ентоні Пенроуза зіграє Джош О’Коннор. Тим часом акторка Андреа Райзборо з’явиться в ролі Одрі Візерс, головної редакторки британського Vogue того часу, а Маріон Котійяр – у ролі Соланж Д’Айен, директорки моди французького Vogue, яка була ще однією близькою союзницею Міллер. Семюел Барнетт зіграє легендарного фотографа Сесіла Бітона, а Енді Семберг – Девіда Е. Шермана, який висвітлював війну для журналу Life і працював з Міллер над кількома завданнями. Саме він зняв тепер уже культовий кадр, на якому Лі Міллер лежить у ванні в мюнхенській квартирі Гітлера в 1945 році.

Лі Міллер у ванній кімнаті Адольфа Гітлера Фото: Девід Шерман (New York TImes)

Автори стрічки кажуть, що це "не байопік", а дослідження "найвизначнішого десятиліття життя Лі Міллер" – періоду між 1938 і 1948 роками. "Вона була проти, щоб про неї говорили як про модель і музу художників. Вона кинула виклик очікуванням і правилам того часу і поїхала до Європи, щоб робити репортажі з передової. Вона використала свою камеру Rolleiflex, щоб дати голос тім, хто голосу не мав. Те, що Лі зняла на плівку в Дахау та в усій Європі, шокувало. Світлини війни авторства Міллер, її жертв і наслідків залишаються одними з найважливіших документів Другої світової. Вона назавжди змінила воєнну фотографію, але Лі заплатила величезну особисту ціну за те, щоб світ побачив іі історії".

Нагадаємо, що до війни Лі Міллер знімалась для обкладинок американського та британського Vogue, була коханою та музою художника Ман Рея. З початком війни вона підписала контракт на посаду офіційної військової кореспондентки британського Vogue. Вона знімала облогу Сен-Мало; звільнення Парижа; робила репортажі з Дахау. Попри свій професійний успіх, Лі Міллер упродовж життя переживала серйозну депресію. Знімання фільму просто зараз проходять у Хорватії, а побачимо стрічку ми вже у 2023 році.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.