До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Брук Шилдс уперше розповіла, що у 20-річному віці пережила сексуальне насильство

На кінофестивалі "Санденс", що триває в США з 19 січня, відбулася прем’єра двосерійного док'юментарі Pretty Baby: Brooke Shields. У ньому всесвітньо відома акторка Брук Шилдс вперше зізналася, що пережила сексуальне насильство у віці 20 років.

Кар'єра Брук Шилдс починалася в ті роки, коли сексуальна об'єктивація дітей вважалася варіантом норми. Її "зірковий" фільм, за яким її впізнав світ, – "Голуба Лагуна", де вона зіграла у 15 років, демонструючи, за режисерським задумом, пробудження чуттєвості в підлітки, яка разом з однолітком опинилася на безлюдному острові.

Реклама

Історія Брук просто жахає: видання The Rolling Stone пише, що їй було 10, коли друг родини зробив її світлину у ванній (дитина була оголена), а відтоді, як до неї прийшла світова слава, збирався продати його ЗМІ. Судові органи не були на боці Брук, і дівчині довелося пережити травматичний досвід.

У 16 Брук запросив Дзефіреллі на головну роль у фільмі "Нескінченне кохання", де від тінейджерки жадали несамовитих проявів чуттєвості. Мати юної акторки не намагалася стати на її захист, бо мала проблеми з алкоголем та опікувалася переважно власним життям.

Зґвалтування Брук зазнала після закінчення школи. Ім'я гвалтівника вона не називає; відомо лише, що це був продюсер. Цю історію Шилдс ніколи раніше не розповідала публічно. "Я просто завмерла, — згадує вона. – Одного мого "ні" мало бути достатньо. І я просто подумала "Вижити та втекти". Вона відключилася, відокремивши свідомість від власного тіла. "Бог свідок, я вміла відсторонюватися від свого тіла, бо практикувала це. Я хотіла стерти все це зі свого розуму та тіла й просто продовжувати свій шлях. Система жодного разу не прийшла мені на допомогу, розумієте? Тож я просто мала стати сильнішою", – додала вона, очевидно, згадуючи історію з фотографом Гарі Ґроссом.

Брук зізналася, що тривалий час не могла визнати, що пережила саме зґвалтування, бо відчувала себе відповідальною. "Я пила вино за вечерею. Піднялася до кімнати. Я просто була такою довірливою, – сказала акторка. Пізніше вона писала гвалтівникові, проте він ігнорував її.

Попри все, Шилдс вступила до Прінстона, стала матір'ю, зробила вдалу кар'єру. Вона зіграла у серіалі "Друзі" та в ситкомі NBC "Раптом Сьюзен". Вона дружила з Майклом Джексоном, серед її коханих був тенісист Андре Агассі та актор Кріс Кенч, з яким вона згодом одружилася та народила дитину. До речі, Шилдс пережила післяпологову депресію. На цю тему вона написала книгу, брала участь у токшоу та навіть допомогла прийняти Закон про матерів, який виділяв додаткові ресурси для допомоги матерям із післяпологовою депресією.

Загалом, історія акторки – про те, що сила, розум та гідність перемагають навіть найскладніші життєві обставини.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.