До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Алан Бадоєв зніме документальний фільм про війну

"Довга доба" – так називається новий документальний фільм режисера й продюсера Алана Бадоєва. "Довга доба" – "історія про життя, мрії та плани українців, останній день нашого мирного життя та початок нового етапу, який розпочався 24 лютого під звуки бомб та сирен".

До свого фільму Алан Бадоєв залучить матеріали, що їх зняли безпосередні свідки подій. "Нинішня війна росії проти України – фактично перша війна, яку фіксує кожен учасник і свідок на телефон, відеореєстратор або інший ґаджет, щодня у форматі 360° з різних куточків нашої держави, – розповідає режисер. – Завдяки цьому весь світ може побачити всі події в режимі реального часу. Ми ж хочемо зібрати ці свідоцтва, ці фрагменти людських життів і через особисті історії українців та їхні переживання занурити світ у те, що довелося пережити кожному з нас. Адже за кожним зруйнованим будинком, за кожною бомбою та розірваним снарядом – людські історії, це могло б відбутися з кожною людиною на планеті. І світ має знати ці історії".

Реклама

Алан Бадоєв виріс у місті Горлівка в Донецькій області, що у 2014 році відчуло на собі прихід "русского мира". Зараз там мешкають рідні режисера. "Проте, нас та інші українські родини не зламати, – каже Алан Бадоєв. – Ми обстоюватимемо нашу ідентичність і показуватимемо всьому світу, якою насправді є наша нація. І проєкт "Довга доба" працюватиме на цю ціль", – розповідає Бадоєв.

Щоб стати співавтором документальної стрічки "Довга доба", треба заповнити анкету й надіслати відеоматеріали, на яких зафіксовані ваші родини в останній мирний та щасливий день перед початком війни. Відео, які показують вашу сім’ю (разом або окремо) у перший день війни – 24 лютого: перші бомби, ваша перша реакція, ваші записи впродовж першого дня, перша ніч, розмови. Важлива кожна деталь і ваша думка, каже режисер.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.