До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найочікуваніших фільмів грудня

Розкішні Адам Драйвер та Пенелопа Крус у ролі Енцо та Лорі Феррарі, комедія з Богданом Бенюком та мюзикл "Вонка" з Тімоті Шаламе в ролі молодого шоколатьє цього грудня нас очікує багато яскравих акторських робіт.

"Нескінченність з Флоріаном"

Реклама

Один з найочікуваніших українських документальних фільмів року розповідає історію легендарного українського архітектора-новатора Флоріана Юр’єва, автора культових київських споруд, зокрема тарілки на Либідській площі, проєкту мікрорайону "Нивки-3" та герба Києва.

Напередодні свого 90-річчя Флоріан Юр’єв отримує погані новини. Держава здала в оренду забудовнику його головний архітектурний твір — "Летючу тарілку" на Либідській площі в Києві. Тепер тут має постати черговий торговельний центр. За допомогою молодих архітекторів і активістів Флоріан вирішує боротися за збереження пам‘ятки.

Фільм "Нескінченність за Флоріаном" здобув нагороду Національної премії кінокритиків "Кіноколо" за Найкращий документальний фільм, а також був представлений у офіційній конкурсній програмі Роттердамського кінофестивалю.

30 листопада

"Альма й Оскар"

Нова стрічка одного з найвідоміших режисерів Австрії Дітера Бернера розповідає пристрасну історію кохання молодого художника Оскара Кокошка та зірки віденських світських кіл Альми Малер. За сюжетом, Оскар вважає Альму своєю музою. Сама Альма теж мисткиня — композиторка. Одержиме прагнення Оскара зробити цю жінку своєю ставить під загрозу її мрію досягти успіху самостійно... Головні ролі у цій історії, заснованій на реальних подіях, грають яскраві актори Емілі Кокс та Валентин Постльмайр.

7 грудня

"Вонка"

Нарешті це станеться — ми побачимо, як танцює та співає Тімоті Шаламе у ролі молодого шоколатьє Віллі Вонки у мюзиклі "Вонка". Фільм розкаже історію походження Віллі Вонки — як він перетворився з молодого авантюриста на відомого виробника шоколаду. Події відбуваються задовго до того, що показано у фільмі "Чарлі та шоколадна фабрика", де Віллі Вонку зіграв Джонні Депп. Вонку грає серцеїд нашого часу і один з найпопулярніших акторів у світі Тімоті Шаламе, разом з ним у кадрі — Олівія Колман, Г’ю Грант і Саллі Гокінс. Режисер стрічки — Пол Кінг, який подарував світу "Паддінгтона".

14 грудня

"Травень, грудень"

Стрічка знаного американського режисера Тода Гейнса, майстра жіночої психології ("Керол", "Вдалені вді раю"). Фільм розповідає історію актриси Елізабет (Наталі Портман), яка їде до Джорджії, щоб познайомитися та дослідити життя суперечливої жінки Грейс (Джуліанна Мур), яку вона має зіграти у фільмі. 20 років тому героїня Мур закохалася в свого учня, якому на той момент ледь було 15. Стосунки дорослої жінки та підлітка тоді викликали неабиякий скандал у суспільстві, а через 20 років, які пара прожила разом, і вже має дорослих дітей, їхня історія набуває неочікуваного розвитку через старі спогади та нові подразники у вигляді Елізабет...

21 грудня

"Ферарі"

Блискучий дует Адама Драйвера і Пенелопи Крус грають Енцо і Лауру Феррарі, пару, що побудувала імперію розкішних спортивних автомобілів, яка досі носить їхнє ім’я. "Феррарі", перший фільм Майкла Манна за майже десятиліття, зосереджується на їхньому бурхливому шлюбі, а також на напруженні навколо однієї важливої гонки — горезвісно відомої італійської Mille Miglia. Події "Феррарі" відбуваються 1957 року, напередодні гонки Mille Miglia, під час якої на автівці Ferrari зірвало колесо. Тоді загинуло дев’ять глядачів. Самому Феррарі та виробнику шин висунули звинувачення у ненавмисному вбивстві, але згодом справу було закрито.

28 грудня

"Вся краса та кровопролиття"

Документальний фільм, що цьогоріч отримав "Золотого лева" Венеційської бієнале, присвячено відомій мисткині, а також активістці Нен Голдін. У центрі сюжету — її боротьба з фармацевтичною кампанією, яку намагаються притягнути до суду за виробництво оксикодону, що викликає наркотичну залежність. Відомо, що сама Нен довго страждала на залежність від препарату, а після одужання у 2017 році заснувала правозахисну групу PAIN (Prescription Addiction Intervention Now)

7 грудня

"Мій карпатський дідусь"

У центрі цієї пригодницької комедії — італієць Майк (Сімоне Коста), який має українське коріння та їде в покинуте карпатське село, щоби розвіяти прах своєї матері. Тут живе його дід Михайло (Богдан Бенюк), колишній клоун на прізвисько Буба. Знайомство родичів призведе до цікавих пригод. "Мій карпатський дідусь" — україно-грецька копродукція, над якою працював режисер Заза Буадзе.

28 грудня

Читайте також

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.