До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 кримінальних серіалів, які варто подивитися цієї зими

Заплутані пограбування, британські шпигуни, вбрані в ідеальні костюми, та жіноча версія гіта 80-х "Коломбо": ми зібрали п'ять кримінальних драм, які ви могли проґ авити цієї зими.

"Покерфейс"

Реклама

"Покерфейс" — це дотепний та гострий детектив від автора франшизи "Ножі наголо" Райана Джонсона. Його головна героїня Чарлі (Наташа Ліонн) — офіціантка в бігах, яка має рідкісний дар: Чарлі бачить людей наскрізь та знає, коли людина бреше. Цей дар стає у нагоді, адже Чарлі постійно стає свідком злочинів та вбивств — отже, подорожуючи Середнім Заходом на синій вінтажній автівці, вона зухвало та з гумором розслідує жорстокі вбивства.

"Покерфейс" — комедійний детектив, який з перших кадрів нагадує старі детективні шоу 70-х—80-х років: культовий "Коломбо", "Рокфордські файли". Як і "Коломбо", серіал побудований за принципом перевернутого детектива: вбивство стається на початку, тож ми з перших хвилин знаємо, хто винен, але найцікавіше чекає глядача далі — власне, те, як зухвала Чарлі розслідуватиме кожне вбивство.

"Калейдоскоп"

Один з улюблених глядацьких жанрів — це серіал про пограбування, який переживає чергову хвилю популярності після успіху "Паперового будинку". Для того, щоб жанр склався, потрібно насправді небагато: досить заплутане пограбування та команда чарівних злочинців, які, власне, це пограбування втілюють у життя. "Калейдоскоп" частково ґрунтується на реальній історії 2012 року, коли під час урагану Сенді в центрі Манхеттена зникли облігації на суму 70 мільярдів доларів. Головні герої серіалу — це досвідчені та харизматичні злодії (ведмежатник, водій, хімік тощо), які прагнуть, чого б то не вартувало, проникнути в одне з найнедоступніших сховищ у світі...

"Чорний птах"

Джиммі Кін (Тарон Егертон), колись успішний футболіст, а нині торговець наркотиками, живе розкішним життям... Але його арештовують та засуджують, тож найближчі десять років він проведе у в'язниці. Але ФБР запропонували йому угоду: якщо він зможе домогтися зізнання від підозрюваного в серійному вбивці, він зможе вийти на волю... Тож тепер Джиммі має втертись у довіру до божевільного вбивці та дізнатися, де той ховає тіла своїх 18 жертв.

"Шпигун серед друзів"

Екранізація популярного роману Бена Макінтайра 2016 року — про Кіма Філбі, який увійшов в історію як один з найвідоміших та найуспішніших подвійних агентів в історії. Адже Філбі, що зробив яскраву кар'єру в МІ-6, згодом виявився радянським шпигуном, який перейшов на бік Союзу та переїхав у Москву. Події розпочинаються в Англії 1963 року, коли офіцер британської розвідки, агент Ніколас Елліот, дізнається, що його друг та колега Кім Філбі є радянським шпигуном. Окрема перевага серіалу — акторський склад, адже роль радянського шпигуна Кіма Філбі грає Гай Пірсі, а офіцера Ніколаса Елліота — Деміен Льюїс.

"Ближні" ('Inside Man)

Блискучий чотирисерійний детектив від Стівена Моффата, автора серіалу "Шерлок" з Бенедиктом Камбербетчем та "Доктора Хто". У центрі серіалу "Ближні" — талановитий та божевільний антигерой Джефферсон Гріфф (Стенлі Туччі), який чекає страти за жорстоке вбивство своєї дружини. У минулому Гріфф — професор криміналістики, до того ж ще й знавець людської психології, отже в ув'язненні він відомий як такий собі тюремний детектив, який допомагає людям розв'язувати таємниці, шукати їхніх зниклих родичів та розбиратися у складних злочинах... Захопливий мінісеріал з потужною акторською роботою Стенлі Туччі легко подивитися за один вечір.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.