До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 неймовірних ролей Кейт Бланшетт

Кейт Бланшетт, яка 14 травня святкує день народження, стала зіркою з першої ж миті, як тільки з’явилася на екрані. Після трьох років у театрі Кейт отримала свою першу роль другого плану у фільмі "Дорога в рай", де вона зіграла разом з Гленн Клоуз і Френсіс Макдорманд. Це було вперше й востаннє, коли вона була на другому плані (навіть якщо вона грала дрібніші ролі). Її другим фільмом став "Оскар і Люсінда", у якому австралійка перехопила всю увагу на себе, вкравши її в Рейфа Файнса, який був на піку своєї слави. Відтоді кожен фільм Кейт Бланшетт був її фільмом. Вона стала актрисою, яка може очолити що завгодно, від драми до бойовиків, від експериментального кіно про мистецтво до комедій. Вона грала всіх: від Єлизавети I до Боба Ділана, й іноді здається, що немає нічого, з чим би ця актриса не змогла впоратися.

"Оскар і Люсінда", 1997
Кадр із фільму "Оскар і Люсінда", 1997

"Оскар і Люсінда" — історична мелодрама, знята за однойменним романом Пітера Кері. Цей недооцінений австралійський фільм розповідає історію про двох ігроманів, Люсінду Лепластрієр (Бланшетт) — багату спадкоємицю й Оскара Гопкінса — бідного священника, які зустрічаються за картковим столом і б’ються об заклад. Оскар зобов’язується доправити до Австралії скляну церкву, збудовану на скляному заводі, що належить Люсінді, а дівчина в разі успіху витівки обіцяє віддати йому всі свої статки. Попри те, що це не перша роль Бланшетт, ми завжди будемо вдячні режисерові Джилліан Армстронг, яка помітила неймовірний потенціал Кейт як актриси головної ролі.

Реклама
"Єлизавета", 1998
Кадр із фільму "Єлизавета", 1998

"Єлизавета" — британський фільм режисера Шекхара Капура. Це історична драма про королеву Англії Єлизавету I. Сюжет заснований на подіях шістнадцятого століття. Єлизавета отримала корону після смерті матері, і не була готова повністю зануритися в справи державної ваги. Їй доводиться розлучитися з радощами життя заради могутності і єдності Великої Британії. Вона ухвалює відчайдушні й несподівані рішення, завдяки яким залишається найвеличнішою королевою в історії Англії. Попри те, що впродовж багатьох років на екранах, великих і малих, було багато зображень Єлизавети I, гра Бланшетт є однією з найкращих. Кейт розквітає в показу громадської сили Єлизавети як лідера, водночас показуючи нам її особисту тендітність.

"Бандити", 2001
Кадр із фільму "Бандити", 2001

Популярність фільму Брейка Левінсона в стилі "пограбування-комедія-любовний трикутник" швидко згасла, але він чудово продемонстрував акторський потенціал Бланшетт у ролі відчайдушної домогосподарки, втягненої в злочин Біллі Боба Торнтона і Брюса Вілліса — двох утікачів-каторжників, які навіть не здогадувалися, на що здатна втомлена нудним життям жінка.

"Маленька рибка", 2005
Кадр із фільму "Маленька рибка", 2005

Попри те, що "Маленька рибка" менш відома європейській та американській аудиторії, ніж інші роботи Бланшетт, це, мабуть, одна з найкращих кінокартин в її фільмографії. Кейт грає 32-річну жінку Трейсі Харт, яка чотири роки поспіль намагається позбутися героїнової залежності й спокутувати свою провину перед матір’ю. Але в її житті є брат Рей, колишня зірка футболу, а тепер наркоман, а також колишній бойфренд, які не дають їй спокійно впоратися з усіма труднощами.

"Мене там немає", 2007
Кадр із фільму "Мене там немає", 2007

"Мене там немає" — вельми нетрадиційне біографічне кіно Тодда Гейнса. У цій картині шість різних акторів зображують Боба Ділана на різних етапах його життя й кар’єри. Версія, яка дісталася Кейт Бланшетт, — співачка Джуд Квінн, поки Ділан на вершині своєї слави в 60-ті роки. У той час, як її персонаж став культовим і з’являвся для реклами фільму, сама Бланшетт привернула увагу ЗМІ й кінокритиків тим, що грала чоловіка. Її успіх був таким колосальним, що міг затьмарити сам фільм. Але увага була заслуженою — і навіть не тим, що вона постала в чоловічому амплуа, а тим, що її виступ змусив публіку повністю забути про це.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.