До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів з Хлої Севіньї

Американська актриса Хлої Севіньї відома своїми роботами як в експериментальних інді-фільмах, як-от "Гуммо" або "Коричневий кролик", так і в популярних стрічках на кшталт "Зодіаку" Девіда Фінчера. За власну не дуже тривалу кар’єру вона здобула престижні кінонагороди, серед яких "Золотий глобус" і "Супутник", а також номінації на премію "Оскар" і Гільдії кіноакторів за те, що знайшла для себе нішеву галузь в кіноіндустрії й унікальний підхід до акторського мистецтва.

"Гуммо", 1997
Хлои Севиньи в фильме Хлої Севіньї у фільмі "Гуммо", 1997

Це був режисерський дебют короля інді-фільмів Гармоні Коріна. Події стрічки розгортаються в зруйнованому смерчем місті Зінії, штат Огайо. Корін відряджає глядача в гротескну подорож загубленим поколінням, де повно підлітків, що нюхають клей і вбивають кішок. Це один з найяскравіших фільмів, коли-небудь створених, тому що повністю руйнує подвійність між тим, на що приємно дивитися і на що не дуже.

Реклама
"Хлопці не плачуть", 1999
Хлои Севиньи и Хилари Суэнк в фильме Хлої Севіньї та Гіларі Свонк у фільмі "Хлопці не плачуть", 1999

Біографічний фільм Кімберлі Пірс заснований на реальній історії Брендона Тіни (Гіларі Свонк), трансгендера, який намагається зрозуміти власну особистість, але в кінцевому підсумку стає жертвою жорстокого злочину на ґрунті ненависті. Севіньї грає одну з головних ролей — матір-одиначку, яка має стосунки з Брендоном. За цю роль Севіньї дістала номінації на премії "Оскар" і "Золотий глобус" в категорії "Найкраща жіноча роль другого плану" й здобула безліч нагород, зокрема й премії "Супутник" та "Незалежний дух".

"Американський психопат", 2000
Хлои Севиньи в фильме Хлої Севіньї у фільмі "Американський психопат", 2000

"Американський психопат" — один з найзнаковіших фільмів про розлади психіки в масовій культурі. Сюжет оповідає про життя Патріка Бейтмана (Крістіан Бейл), багатого інвестиційного банкіра, хворі фантазії якого ведуть його у світ насилля й кровожерства. У першому у власній фільмографії блокбастері Севіньї зіграла роль невинної помічниці Бейтмана.

"Догвілль", 2003
Хлои Севиньи в фильме Хлої Севіньї у фільмі "Догвілль", 2003

Ця авангардна кримінальна драма стала першою частиною трилогії Ларса фон Трієра "США — країна можливостей". Виконавиця головної ролі Ніколь Кідман грає Грейс — жінку, яка ховається від мафії в маленькому містечку, але незабаром виявляє, що його жителі теж налаштовані вороже. Севіньї дісталася другорядна роль — яскравої місцевої жительки Ліз Генсон. "Догвілль" — абсолютно недооцінений кримінальний фільм з приголомшливими акторським складом.

"Зодіак", 2007
Хлои Севиньи в фильме Хлої Севіньї у фільмі "Зодіак", 2007

Ця кримінальна драма — безперечно, класика. Події цієї історії, яку зняв Девід Фінчер, відбуваються наприкінці 1960-х, коли художник-карикатурист допомагає поліції знайти відомого серійного вбивцю. З Джейком Джилленголом, Робертом Дауні-молодшим, Марком Руффало, Джоном Керроллом Лінчем і Хлоєю Севіньї цей кримінальний фільм нікого не залишить байдужим.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.