До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Під Харковом розбомбили музей Григорія Сковороди

Російські окупанти продовжують нищити українські пам'ятки. Так, вночі 6 травня ракета влучила у будівлю музею Григорія Сковроди у Сковородинівці, що за 50 кілометрів від Харкова. Про це повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов. Найцінніші експонати колекції вдалося врятувати, їх перемістили заздалегідь в безпечне місце.

"Снаряд влучив просто в дах будівлі. На території перебував 35-річний чоловік, який наглядав за музеєм. На жаль, він отримав поранення. Приміщення фактично знищене", – повідомив очільник Харківської ОДА.

Реклама

Літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди був заснований в 1972 році в старовинному будинку, де жив і працював український філософ. Музей містив п'ять залів з експонатами, що розповідають про життя та творість філософа: це і особисті речі Сковороди, і скульптура, і живопис, і книги. В цьому році виповнюється 300 років з дня народження Григорія Сковороди – Україна святкуватиме цю дату 3 грудня 2022 року.

На жаль, музей Сковороди – далеко не єдина культурна пам'ятка, знищена російськими окупантами. За цей час в Україні було знищено низку культурних пам'ятників – Донецький обласний драматичний театр у Маріуполі, площу Свободи в Харкові, Чернігівську бібліотеку, Георгіївську церквв в селі Заворичі на Київщині та інші. Як Україна захищає свої памятники, читайте на vogue.ua.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.