До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

У Києві відкриється виставка жіночої воєнної фотографії

19 липня в Національному музеї Тараса Шевченка відкриється виставка воєнної фотографії "Її очима". До неї увійшли роботи українських фотографок, зроблені під час повномасштабного вторгнення.

Реклама

Роботи, представлені в експозиції, створені трьома жінками з різним досвідом та професіями. Окрім спільної теми робіт, їх об’єднує здатність побачити ледь вловиме світло в темряві війни, розповідає кураторка Ірина Бойко. Так, фотохудожниця Василина Врублевська, авторка обкладинки першого числа Vogue Ukraine Edition від початку повномасштабного вторгнення, зазвичай працює у жанрі fashion-фотографії та репортажу. У своїх роботах вона торкається емоційної сторони моменту, зафіксованому на світлині.

Авторка – Василина Врублевська

Іва Сідаш – фотографка, чиї роботи публікуються в Financial Times, Spiegel, Business Insider, Ukraїner, Reporters та інших міжнародних та українських виданнях. Анастасія Вербова (Вербова Дощечка) – очільниця прес-служби батальйону "Вовки да Вінчі", яка фіксує події на фронті. Мисткині документували дійсність воєнного часу в Ірпені та селі Мощун Київської області, Куп’янську, селі Мала Рогань Харківської області, Костянтинівці та Торецьку Донецької області, Львові, а також в реабілітаційному центрі Стейтен-Айленд у Нью-Йорку (США).

Авторка – Іда Сідаш

Кураторка проєкту Ірина Бойко, а ідея її проведення належить українській меценатці Ользі Санден. "Фотографія здатна миттєво зафіксувати дійсність, а отже від початку повномасштабного вторгнення цей жанр став ключовим медіумом", – розказує Ольга Санден. – Завдяки ньому можливо швидко і влучно розповісти про реалії воєнного часу, долучитись до призми бачення фотографа, розділити відчуття митця та зображених на його роботі людей. Важливо документувати цю реальність".

Експозиція триватиме до 4 серпня 2024 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.