До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

The Garden of Nothing: виставка фотографки Василини Врублевської в Лондоні

У лондонській галереї Lane Gallery відкрилася персональна виставка Василини Врублевської, авторки обкладинки першого друкованого числа українського Vogue від початку повномасштабної війни. Василина представляє документальний фотопроєкт The Garden of Nothing — він став відображенням як особистого досвіду мисткині, так і колективного досвіду українців, які переживають жахливу війну на своїй землі.

Реклама

Василина почала працювати над цим проєктом одразу після початку повномасштабного вторгнення. Він містить наративні та абстрактні роботи, створені за допомогою камери. Наративні світлини із зображенням реальності — це прямий результат фотографування, абстрактні ж є наслідком експериментів з експонуванням плівки у фотоапараті й не передбачають знімання реальності.

"Обеліск 1", Ірпінь; 2022
"Обеліск 1", Ірпінь; 2022

"Едемський сад, з якого не виганяють, але водночас руйнують. Як це — відчувати, що твій рай нищать, поки ти перебуваєш у ньому, як це — спостерігати за процесом зсередини?" — так Врублевська описує свою нову серію The Garden of Nothing. Назва походить від біблійної легенди про вигнання з раю, а сам проєкт є метафорою сьогодення, в якому перебуває фотографиня як українка, що залишилася працювати у своїй країні й відображати війну у власній художній практиці.

The Garden of Nothing — перша персональна виставка Василини Врублевської за межами України. Творча практика мисткині триває вже 15 років, роботи Василини, в яких вона експериментує з жанрами модного знімання, портрета і репортажу, були опубліковані в Vogue UA, Financial Times, Rolling Stone, Forbes. Деякі з її останніх серій були представлені на групових виставках у Лісабоні, Парижі та Відні — зокрема, в рамках виставкового проєкту Art on the Battlefront, який був ініційований редакцією українського Vogue.

Виставка в галереї Lane Gallery в Лондоні триватиме до 3 червня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.