До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ощадбанк анонсує проєкт, спрямований на підтримку українського мистцетва

У Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків відбувся захід "Мистецтво під час війни", основою якого стала панельна дискусія про роль мистецтва під час війни та анонс потужної культурної події — виставки робіт "Як ти?", створених після 24 лютого 2022 року в Українському Домі за підтримки Ощадбанку. У виставці візьмуть участь роботи понад 90 митців з усіх куточків України.

Реклама

Під час події було порушене питання важливості збереження культурної спадщини та підтримки мистецтва у форматі панельної дискусії. До обговорення долучилися представниця ЮНЕСКО в Україні К’яра Децці Бардескі, членкиня наглядової ради Ощадбанку Роза Тапанова, заступниця міністра культури та інформаційної політики України Галина Григоренко, меценатка Марія Дідковська та генеральний продюсер проєкту "Ukraine. Out of Blackout" Володимир Бородянський. "Щоб допомогти українським митцям формувати культурний порядок денний навіть під час повномасштабної агресії та створювати літопис великої війни, Ощадбанк вирішив долучитись до цього проєкту. Як і підтримував мистецькі ініціативи багато разів до цього", — підкреслив голова правління АТ "Ощадбанк" Сергій Наумов.

"Збереження нашої культурної спадщини через підтримку мистецтва є важливою суспільною задачею, яку ми як найбільший державний універсальний банк завжди розуміли, підтримували та вважаємо за необхідне продовжувати своє лідерство в цьому напрямку", – зазначає заступник голови правління АТ "Ощадбанк" Антон Тютюн. Кожен присутній мав змогу долучитися до підтримки мистецтва та придбати будь-яку з представлених робіт на аукціоні. Серед авторів благодійних лотів – Сергій Майдуков, Тіберій Сільваші, Олена Придувалова, Данило Немировський, Володимир Манжос тощо. Усі вторговані кошти буде спрямовано до громадської організації "Музей Сучасного Мистецтва".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.