До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Мистецтво, що "На часі": благодійний захід на підтримку українських культурних діячів

25 червня в Києві відбудеться благодійний мистецький захід "На часі", що має на меті зібрати кошти на підтримку творчих об’єднань "Стрічкоткацької фабрики" на Подолі. Також організатори хочуть підтримати українських митців і культурні спільноти, які нині перебувають у скрутному становищі.

Мистецьким об’єднанням на території фабрики було вкрай важко витримати коронавірусні обмеження: такі центри, як Metaculture, Цап Царап, театр PostPlay були змушені припинити діяльність. Воєнний стан приніс нові виклики, які треба здолати задля продовження роботи фабрики як єдиного творчого кластера, що став унікальним явищем у сучасній культурі.

Реклама

Це перша подія, де всі охочі мають змогу долучитися до нової громадської організації "Стрічкоткацька фабрика". Організатори планують проводити кожної другої суботи місяця серію денних заходів "На часі". Тут пройдуть різноманітні перформативні дійства, маркет, виставки сучасного мистецтва, лекції про музику, урбаністику та психологію, тату-марафон, а також акустичні й електронні концерти та виступи на п’ятьох сценах.

Назва "На часі" виникла як антитеза сталому виразу "Не на часі", за яким зручно сховати всі проблеми та негаразди, відкласти їх до вдалішого моменту. Культура — це жива комунікація, що відбувається постійно, її не можна зупинити. На часі — це серія заходів про арт, без пошуків ідеального моменту, адже його немає. Тут і зараз", — розповідають організатори.

Всі кошти, зібрані під час заходу, спрямують на підтримку благодійного фонду ГО "СТРІЧКОТКАЦЬКА ФАБРИКА" та українських митців.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.