До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Анна": в Україні виходить біографія Анни Вінтур

Уже навесні українською виходить біографія однієї з найвпливовіших жінок світу моди — Анни Вінтур. "Анна. Біографія" — це майже 500 сторінок, які розкажуть про будні головної редакторки американського Vogue та про її шлях до слави. Авторка біографії — письменниця Емі Оделл, яка провела провела 250 інтерв'ю з колегами та друзями Анни Вінтур, працюючи над біографією. Книжка вийде українською у видавництві Yakaboo Publishing.

Реклама

Головний сюжет книжки побудований навколо характеру героїні: цілеспрямованості Анни Вінтур, яка допомогла їй досягти висот, і вимогливості, якою відома головна редакторка американського Vogue. Так, Емі Оделл пише: в юності Анна Вінтур виглядала як томбой і не мала особливого інтересу до одягу, але, пізніше, коли Лондон 60-х охопила мода на мініспідниці та стрижки боб, вона по-справжньому полюбила моду. Її батько, впливовий редактор газети, мав важливе місце в її житті, і коли він вирішив, що Анна має стати редакторкою та журналісткою, вона "вже ніколи не озиралася назад".

Згодом Анна покинула середню школу та влаштувалася на роботу в модний бутик у Лондоні, але не мала там успіхів — це був досвід, який став першою з багатьох поразок, пише Емі Оделл. Не злякавшись першої невдачі, Анна Вінтур знайшла роботу в модному глянці, зрештою вирушивши в подорож до Нью-Йорка. Згодом вона стала головною редакторкою Vogue — під час одного з найбурхливіших періодів в історії модних журналів, а потім і керівницею усього Condé Nast.

Працюючи над книжкою, Емі Оделл взяла 250 інтерв’ю у найближчих друзів та колег Анни Вінтур.The New York Times вже написали, що "Анна. Біографія" — найвідвертіший портрет Анни Вінтур, коли-небудь створений. Книжка вийшла у 2022 році в Штатах та потрапила до рейтингу найкращих видань Bloomberg’s.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.