7 ознак того, що ви п'єте замало води

Проблеми зі шкірою виникають через те, що ми не п'ємо достатньо води. Щоб підтримувати належний рівень гідратації, потрібно пити достатню кількість рідини. Німецьке товариство харчування радить дорослим випивати щонайменше півтора літра води на день, тоді як інші дослідження пропонують від двох до трьох літрів на день. Мало хто насправді споживає таку велику кількість, але це не обов'язково є проблемою, якщо ви отримуєте достатню кількість рідини з їжею, особливо зі свіжими овочами. Іноді достатньо зробити ковток води, щоб покращити ситуацію. Vogue проконсультувався з доктором Лелою Алеманн, фахівчинею у галузі дерматології, флебології, проктології та дієтології, яка поділилася сімома найпоширенішими ознаками зневоднення.

image
Шалом Харлоу

Сухість у роті

Сухість у роті — явна ознака того, що ваш організм потребує води. Дієтологиня Лела Алеманн зазначає, що сухість у роті також може послабити імунний захист слизової оболонки порожнини рота, що робить нас більш вразливими до інфекцій.

Головний біль і запаморочення

"Ці симптоми можуть виникати, оскільки зменшення об'єму крові через зневоднення означає, що наш мозок недостатньо забезпечується кров'ю та поживними речовинами", — говорить Алеманн. Якщо ви часто відчуваєте головний біль, спробуйте збільшити споживання води і зверніться до лікаря.

Темні кола під очима

Зневоднення робить кров в'язкішою, а кровоносні судини помітнішими, — це причина посилення темних кіл під очима.

Втома та проблеми з концентрацією уваги

Зменшення об'єму крові призводить до недостатнього кровопостачання мозку. Дотримання режиму гідратації може допомогти підвищити рівень енергії та покращити когнітивні функції.

Сухість шкіри

Докторка Алеманн пропонує простий самотест: ущипніть шкіру на тильній стороні долоні. Якщо вона повільно повертається до початкового стану, це свідчить про зневоднення. Сухість шкіри також може викликати свербіж і блідий вигляд через недостатнє надходження кисню і мікроелементів.

Темна сеча

Це найпростіший самотест, щоб дізнатися, чи достатньо ви пили води. Докторка Алеманн пояснює: "Якщо ми п'ємо занадто мало, сеча стає більш концентрованою, змінюючи свій колір". В ідеалі вона повинна бути блідо-жовтою.

Закрепи

Недостатнє споживання води може призвести до здуття живота. Докторка Алеманн пояснює: "Якщо ви п'єте недостатньо води, кишківник зменшується в об'ємі та викликає закреп".

Фото: Getty Images

Текст: Philipp Wehsack

За матеріалами www.vogue.in

Популярне на VOGUE