До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як піклуватися про себе під час вагітності: власний досвід Анни Андрес

Під час вагітності жінки проходять шлях завдовжки в дев’ять місяців, що супроводжується безліччю змін. Тіло, харчування, режим дня, навіть звичний догляд за тілом — усе зазнає трансформацій. Українська модель Анна Андрес чекає на другу дитину. Вона ділиться власним досвідом, як дбати про себе під час вагітності.

Реклама
Вагітність — період змін

Я однозначно не та мама, яка говоритиме, що період вагітності — це найкращий час у моєму житті, період спокою, гармонії із собою та навколишнім світом, а коли дивлюсь у дзеркало, не відчуваю нічого, окрім насолоди та радості.

Будьмо чесні, кожна жінка, що народжувала, знає: виношування дитини — це важко. Часто це поганий сон, нестабільний емоційний стан, фізична втома, болі в спині та безліч інших моментів. Але водночас це період надзвичайного щастя та всепоглинущої любові. Коли з’являється на світ малюк і ти вперше бачиш його очі, всі випробування здаються дрібницею і забуваються.


Сертифікована органічна косметика Little Butterfly London

Тіло

Звісно ж, під час вагітності тіло змінюється, як і цифри на вагах, з’являються набряки, а в деяких зонах розтяжки. Але я знаю себе: не заспокоюся, поки не приведу тіло в колишню форму. Мені важливо подобатися собі у віддзеркаленні, я люблю спорт і точно повернуся до нього, тільки-но прийде правильний час, організм відновиться, а лікарі дозволять.

А поки це лише в перспективі, намагаюся дбати про тіло інакше. Під час вагітності важливо ретельно доглядати за шкірою, дібрати правильний, бажано органічний догляд та використовувати його на регулярній основі. Наприклад, я щодня користуюся органічним кремом проти розтяжок, який прекрасно зволожує та покращує еластичність шкіри. Мої мастхеви – засоби від Little Butterfly London.

Сертифікована органічна косметика Little Butterfly London

До речі, ще один незамінний помічник після важкого дня, який завжди стоїть на столику біля ліжка, — охолоджувальний гель для ніг цієї ж марки. Якщо нанести його перед сном, він зменшує набряки та усуває дискомфорт, а приємна прохолода в спеку ще й дуже полегшує життя та дає відчуття легкості. Це обов’язкова річ у подорожах та коли я довго перебуваю на ногах.

Спорт

Зараз я на початку третього триместру вагітності, коли сили на спорт потихеньку закінчуються і хочеться лежати пластом. Але опановую себе та практикую пренатальну йогу двічі-тричі на тиждень. Вранці обов’язково роблю легку руханку й тягнуся. Розтяжка для вагітних дуже важлива, головне — робити це правильно. Багато елементів, наприклад, шпагат, лікарі не рекомендують виконувати.

Також взяла за правило робити двічі на тиждень масаж тіла з олією Little Butterfly London, вона чудово доповнює процедуру, зволожує та покращує еластичність шкіри. А після використовую тонізувальну сироватку для тіла, яка закріплює ефект від масажу, відновлює пружність шкіри та не залишається на тілі плівкою. Наразі в такому форматі й підтримую свій фізичний стан. На початку вагітності та в другому триместрі робила кардіотренування: ходіння в помірному темпі на доріжці з нахилом, але тепер на це бракує сил.

Харчування

Апетити під час вагітності зростають, тут нічого додати! Особливо часто хочеться випічки та свіжого французького багета з підсоленим маслом. Загалом, під час вагітності набирати масу — нормально, не треба цього боятися. Пам’ятайте, що нормальне збільшення маси сприяє здоров’ю жінки й дитини, знижує ризик ускладнень під час вагітності. Просто не варто впадати в крайнощі та пускатися берега (хіба що іноді), а підходити до харчування з розумом, думати про здоров’я дитини насамперед.

Я вживаю більше продуктів з поживними речовинами: овочі, вівсяну крупу, фрукти. Якщо їм хліб, то бажано із цільного борошна. Вкрай важливі продукти, багаті на кальцій (молочні, мигдаль, білокачанна та кольорова капуста) для побудови кісток, функціонування кровоносної системи, м’язів та для здорових зубів. І не можна забувати про харчові домішки й вітаміни, але лише за призначенням лікаря. Я вживаю Омега-3, фолієву кислоту, залізо та магній щодня.

Органічний підхід до вагітності та материнства

Я завжди звертаю увагу на компонентний склад та походження косметики, не лише під час вагітності. Але в цей період особливо, адже якісні та органічні засоби — це спокій мами та здоров’я дитини. Тільки так можна бути впевненою, що малюкові нічого не зашкодить, не буде алергії та негативної реакції, а лише користь.

Косметика британської марки Little Butterfly London, яку я вибираю під час другої вагітності, гіпоалергенна й годиться для чутливої, подразненої шкіри, схильної до алергії або екземи. До того ж бренд веганський і має сертифікат від французьких органів контролю за органічними продуктами ECOCERT. Етичний підхід до косметики для мене важливий завжди.


Сертифікована органічна косметика Little Butterfly London

Моральний стан

Пам’ятаю ще з дитинства фразу: "У будь-якій незрозумілій ситуації лягай спати". Ось і зараз, коли через гормони мене часто наздоганяють емоційні гойдалки, дратівливість, раптовий і безпричинний смуток або тривога, намагаюся лягти поспати. Зазвичай це допомагає: прокидаєшся — і все трішки краще. Спати вагітним потрібно повноцінно, і це саме той період у житті, коли вас не має гризти за це сумління.

Від будь-яких стресів теж варто абстрагуватися й за можливості оточити себе приємними враженнями. У складні часи це робити набагато важче, до того ж коли геть не все залежить від нас, але відкласти телефон і новини варто заради свого спокою та здоров’я малюка.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.