До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Jelly Makeup: яскравий соковитий тікток-тренд макіяжу весни 2024

Матові текстури і хайлайтери поступаються місцем новому покриттю — желейному. Jelly Makeup, або "желейний макіяж", завойовує все більшу славу завдяки тіктоку. Розповідаємо, що потрібно знати про цей тренд

@roseandben Have you seen these MILK jelly tints?! They can be tricky to apply at first but they LAST #viralmakeup original sound – Rose Siard

Jelly в перекладі з англійської — желе. Це слово стосується не лише текстур засобів, за допомогою яких такий макіяж створюється, а й покриття, яке забезпечує яскравий соковитий образ.

Реклама
@taontm Trying @milkmakeup jelly blushes obssesed with every single shade #makeup#jellyblush if u think im pretty – jay

Jelly Makeup популярний в соцмережах — не в останню чергу тому, що має ефектний вигляд і в процесі нанесення, і в кінцевому результаті. Весна також відіграє роль у популярності тренду, адже з настанням тепла хочеться свіжої шкіри, яскравих відтінків, світловідбивальних текстур. Все це дає желейний макіяж.

Свою тріумфальну ходу цей тренд розпочав не торік, коли желейний макіяж губ був просто усюди, а задовго до того. Насправді це К-тренд, що прийшов з корейської культури краси. Влітку 2023-го тікток божеволів від глянцевих соковитих червоного, рожевого та фіолетового відтінків для губ, які створювали враження, що дівчина щойно ласувала желе, конфітюром або фруктовим льодом.

Желейний макіяж надає обличчю та губам прозорого блиску — приблизно так сяє поверхня желе. Він не виблискує, на відміну від хайлайтера, та не створює мокрого, водянистого ефекту. На додачу, желейний макіяж забезпечує краще та триваліше покриття, ніж глянцеве, і наносити його легше.

Засоби для желейного макіяжу з'явилися у Milk Makeup, YSL Beauty, Too Faced, NYX Cosmetics, MAC: вони випустили праймери, хайлайтери, тіні для повік і навіть помади з желеподібним покриттям. В назвах засобів слід шукати примітки "dewy", "gloss", "glass" або "jelly".

Професійні візажисти люблять контрасти текстур: матова шкіра + желейні губи, або сяйлива шкіра + матові губи. Це створює незабутній ефект.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.