До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Яскравий погляд: 7 найкращих кремів для очей

Як знайти найкращий крем для очей, що допоможе просвітлити синці під очима, зменшити набряки, пом’якшити тонкі лінії та підтягнути шкіру? Хороша новина: на ринку безліч чудових формул, що містять потужні активні інгредієнти для делікатної зони, які наполегливо працюють над покращенням мішків, темних кіл і решти неприємностей. Хочете знати більше? Нижче – інформація про те, як знайти найкращий крем для очей, хоч який би вас зацікавив.

Фото: архів VOGUE
Що шукати в кремах для очей

По-перше, визначте пріоритети й результати, яких ви хочете досягти, використовуючи крем для повік, – це може бути зміцнення шкіри або боротьба з набряками, але це також може бути просто зволоження або корекція кольору. У будь-якому разі хороша формула є обов’язковою: "Делікатна зона навколо очей незмінно є однією з перших, що видає старіння", – каже доктор Стефані Вільямс, спеціаліст-дерматолог і медичний директор Eudelo. Це ніжна шкіра, тому за нею треба правильно доглядати. Тонка шкіра навколо очей не має підшкірно-жирового шару, майже не має сальних залоз і дуже вразлива до сухості та в’ялості. Додайте до цього часті рухи м’язів, які згладжують і напружують шкіру, і ми неминуче бачимо більше ліній і зморщок, а також почервоніння й синці від густої капілярної мережі". Знайти найкращий крем для очей насправді набагато важливіше, ніж ви думаєте.

Реклама
Чи діють креми під очі?

Хоча, здавалося б, існує крем для повік, який розв’яже будь-яку проблему шкіри, – від тих, що насичені гіалуроновою кислотою, щоб надати зволоження та пружності, до формул з антиоксидантами, які допомагають захистити її, – крем для очей сам по собі не може впоратися з усім. Усі креми для очей забезпечать потрібне зволоження та зволоження делікатної зони, але багато що залежить від проблеми. Так, грижі під очима здатна прибрати лише пластична операція.

Чи може крем під очі зменшити темні кола?

Підхід 360°C здебільшого може бути корисним. Наприклад, темні кола під очима часто є генетично зумовленими, і їх можна злегка підняти, але не тією мірою, в якій можна сподіватися. У поєднанні з регулярним ніжним масажем, кремом для очей і здоровим харчуванням ви можете побачити різницю. Так само втрату жирових пакетів під очима неможливо виправити одним лише кремом, хоча зовнішній вигляд можна покращити, якщо регулярно застосовувати хороші формули з активною дією. Зверніть увагу на формули, які містять ретинол, пептиди, вітамін С і гіалуронову кислоту.

Коли йдеться про стійкі темні кола, докторка Джинні Мансберг, лікарка загальної практики, експертка з питань шкірних захворювань та засновниця ESK Skincare, використовує ті ж методи, що й для боротьби з пігментацією на обличчі. Мансберг ділиться: "4-n-бутилрезорцинол додають у засоби для догляду за шкірою, і він настільки ж (якщо не більш) ефективний у повному припиненні вироблення меланіну, як і, наприклад, інші інгібітори тирозинази. Але просвітлення пігментації найкраще домагаються за допомогою комбінації різних інгредієнтів, як-от L-аскорбінова кислота, ретиналь і ніацинамід".

Коли час починати використовувати крем для очей?

Немає правильного чи неправильного часу, щоб почати використовувати крем під очі. "Немає ідеального віку для початку використання крему для повік, — каже докторка Анджалі Махто. — Але якщо вас турбують певні проблеми з очима, наприклад, сухість навколо очей, тоді немає причин не починати зволоження в підлітковому віці. Хоча здоровий спосіб життя допомагає підтримувати погляд свіжим, для більшості людей час починати — з двадцяти років.

Як наносити крем під очі

Важливо не перетягувати й не стягувати шкіри навколо очей; натомість використовуйте рухи постукування та натиснення або обережно проведіть аплікатором навколо них. Не потрібно багато засобу – кількості розміром з горошину має вистачити на всю зону, і хоча варто уникати верхніх повік, обов’язково наносьте крем на брови, щоб сповна скористатися його перевагами. І, нарешті, це має бути останнім кроком у вашому догляді за шкірою, а не першим. Вільямс також рекомендує використовувати антиоксидантні засоби вранці для захисту від денних агресорів, як-от сонце й забруднення, і продукт, який стимулює вироблення колагену, – ввечері.

Як часто треба наносити крем під очі?

"Більшість кремів під очі можна наносити стільки разів, скільки потрібно, — ділиться докторка Джинні Мансберг. – Креми під очі, що містять кофеїн, чудово борються з набряком, і зазвичай працюють упродовж кількох годин, тому не треба використовувати їх більш як два рази на день".

"Крем для очей не замінить активних речовин, які покращують архітектуру шкіри, наприклад, вітаміни A, B3 і C. Шкіра навколо очей також потребує захисту від сонця. Ми часто пропускаємо цю зону, коли наносимо протисонцевий крем, тому вона може бути особливо схильна до ушкодження ультрафіолетом. Тож шукайте космецевтичні засоби для догляду за шкірою, які є ефективними, але достатньо ніжними для використання навколо очей".

Крем під очі краще використовувати ввечері чи вранці?

"Немає справді правильного чи неправильного варіанта – крем під очі можна наносити в різний час дня. Шкіра повік найтонша в організмі (менш як 1 мм завтовшки) і не має підшкірного жирового шару. Це робить її сприйнятливішою до подразнення та алергії. Також вона легко піддається змінами через сонце, вік і зовнішні чинники. Тому деяким людям потрібно експериментувати, щоб знайти найкращий час".

Найкращі креми для очей для будь-якої проблеми шкіри

Позбавте себе від труднощів шукати безліч лосьйонів і зілля, скориставшись путівником British Vogue щодо найкращих кремів для очей на ринку та переваг, які вони пропонують, – нижче.

  • Найкращий крем для очей від тонких ліній: Sunday Riley 5 Stars Retinoid and Niacinamide Eye Serum
Sunday Riley 5 Stars Retinoid and Niacinamide Eye Serum
  • Найкращий зміцнювальний крем для очей: крем для очей HydroPeptide Eye Authority
HydroPeptide Eye Authority
  • Найкраща сироватка: Dior Prestige Le Micro Serum De Rose Eye
Dior Prestige Le Micro Serum De Rose Eye
  • Найкращий крем для очей під макіяж: Chanel N1 De Chanel Revitalizing Eye Cream
Chanel N1 De Chanel Revitalizing Eye Cream
  • Найкращий крем для очей для запобігання старінню: Sisley Sisleÿa L'Integral Eye & Lip Contour Cream
Sisley Sisleÿa L'Integral Eye & Lip Contour Cream
  • Найкращий крем для втомлених очей: Givenchy L'Intemporel
Givenchy L'Intemporel
  • Найкращий омолоджувальний крем для очей: Cosmetics 27 Eyes 27
Cosmetics 27 Eyes 27

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.