До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хочеться і колеться: що таке мікронідлінг?

Мікронідлінг – це процедура, що передбачає введення тонких коротких голочок у шкіру, і може допомогти сповільнити появу зморщок, шрамів постакне, а деколи – і розтяжок, якщо її виконує кваліфікований фахівець. Розповідаємо все, що треба знати про мікронідлінг

У нинішню епоху догляд за шкірою перестав бути приватною справою кожного чи кожної: сеансами акупунктури обличчя в Instagram діляться так само часто, як і наймоднішими стильними образами. Тож цілком імовірно, що ви чули про мікронідлінг. Процедура, що передбачає введення тонких коротких голок у шкіру, може допомогти сповільнити появу зморщок, шрамів постакне, а деколи – і розтяжок, – якщо її виконує кваліфікований фахівець. І хоча ідея може спершу дещо налякати, нью-йоркська дерматологиня й хірургиня Мері Стівенсон докладно пояснює, чому в цьому немає нічого страшного.

Реклама
Що таке мікронідлінг?

Для початку треба зрозуміти різницю між домашнім мікронідлінгом і процедурою в офісі. "Загалом, — каже Стівенсон, — домашні методи менш ефективні". У кабінеті лікаря було підтверджено, що мікронідлінг-лікування покращує загальну структуру шкіри та стимулює вироблення колагену. "Голки завдовжки від 0,5 до 2,5 мм почергово вводять у шкіру за допомогою пристрою, схожого на ручку, який створює крихітні ушкодження, що пробивають верхній роговий шар шкіри та досягають епідермісу й глибшої дерми", — пояснює хірургиня. Створюючи крихітні контрольовані травми, ми сприяємо утворенню колагену, що дає змогу шкірі, попри вікові зміни, залишатися більш підтягненою та міцнішою. Процедура часто поєднується з місцевим застосуванням збагаченої тромбоцитами плазми, або PRP, що допомагає пришвидшити загоєння.

Які переваги мікронідлінгу?

"Мікронідлінг можна застосовувати для розв’язання різноманітних проблем, — пояснює Стівенсон. – Ця процедура може мінімізувати розмір пор та покращити якість і текстуру шкіри, а також запобігти появі шрамів від прищів, розтяжок і тонких зморщок". Фахівчиня з естетичної медицини Енн Марі Фомбу керується перевагами мікронідлінгу у власній практиці: "Я завжди рекомендую мікроголки для зменшення розширених пор, тонких зморщок, зон зморшкуватої шкіри, легких шрамів (особливо від прищів або опіків), гіперпігментації та розтяжок".

Чи можна робити мікронідлінг самостійно вдома?

На ринку є багато засобів для домашнього мікронідлінгу, що здатні повільно просвітлювати та підтягувати шкіру. Але, пояснює Стівенсон, пристрої, що використовуються вдома, не проникають так глибоко, як ті, що використовуються під час процедур у клініці, що робить їх менш ефективними.

Втім, за словами сертифікованого доктора Денді Енглмана, лікування вдома може бути корисним для розв’язання легких проблем і дуже доречне як доповнення між візитами до лікаря. "Хоча домашній мікронідлінг ефективний, особливо за умови постійного застосування впродовж тривалого часу, ця техніка працює лише для легких поверхневих шрамів і зморщок — вона не робить дива, — каже вона. – Оскільки голки на домашньому приладі менші, а лікування м’якше, ніж те, що виконує фахівець, очікувати помітного ефекту від домашнього мікронідлінгу доведеться кілька місяців. Однак це чудова практика, яку варто додати до свого порядку денного, — якщо дотримуватися її, це окупиться в довгостроковій перспективі. Це також чудовий спосіб підтримувати результати між візитами до лікаря".

Пристрої для домашнього мікронідлінгу, які варто розглянути

Якщо ви доповнюєте лікування у фахівця чи просто бажаєте поступово відчути трансформаційні переваги, не соромтеся проконсультуватися зі своїм дерматологом. В іншому разі дійте згідно з інструкцією до вибраного пристрою.

Environ Cosmetic Gold Roll-CIT

Environ Cosmetic Gold Roll-CIT

"Я фанатка Environ Cosmetic Gold Roll-CIT, — каже Енгельман. – Мені подобається, що його голки надзвичайно тонкі (0,2 мм) і зроблені з хірургічної сталі, а сам інструмент приємний у вжитку та, зрозуміло, має антибактеріальний вплив".

Rodan + Fields

Rodan + Fields

Дерматологині, які здобули освіту в Стенфордському університеті, Кеті Родан і Кеті Філдс, заснували компанію Rodan + Fields у 2000 році, щоб клієнтам було легше досягти ідеальної шкіри. Серед лінійки засобів догляду за шкірою є ця система, що поєднує дермаролер з наконечниками для мікропілінгу й оновлювальну сироватку для надання шкірі пружності та позбавлення від тонких зморщок.

Електричний мікроголковий пристрій FaceGym Faceshot

Електричний мікроголковий пристрій FaceGym Faceshot

За допомогою електричної опції від FaceGym оновіть свій ручний мікронідлінг та зробіть його ефективнішим. Ця процедура поєднує мікроголки й ампули сироватки, збагаченої гліколевою кислотою, щоб зміцнити й покращити шкіру та надати обличчю свіжого вигляду та здорового кольору.

ORA Microneedle Face Full Body Roller Kit

ORA Microneedle Face Full Body Roller Kit

Набір мікроголок Ora є чудовим варіантом для початківців, особливо якщо ви плануєте провести процедуру на обличчі, тілі та губах. До набору входять чотири змінні роликові головки різної форми та голки завдовжки від 0,255 мм до 1,0 мм для найкращого проникнення в різні зони тіла.

Інструмент для регенерації Microneedling BeautyBio GloPRO

Інструмент для регенерації Microneedling BeautyBio GloPRO

Інструмент BeautyBio вирізняється серед інших поєднанням мікроголок з терапією світлодіодним червоним світлом для суцільного омолодження шкіри. Якщо застосовувати його тричі на тиждень, можна сподіватися звуження пор, пружної шкіри та юного кольору обличчя.

Це працює?

"Так, — каже Стівенсон, — за умови правильного застосування та у кваліфікованих руках мікронідлінг справді працює". Однак, додає лікарка, це не процедура на один раз. "Мікронідлінг часто потребує серії процедур, і у власній практиці я часто поєдную його з іншими технологіями, особливо якщо треба позбутися розтяжок і шрамів від прищів".

Чи безпечний мікронідлінг для всіх відтінків шкіри?

За словами Енн Марі Фомбу, відповідь – так. "Дехто хвилюється з приводу процедури, тому що темна шкіра легше зазнає ушкоджень, — каже вона. – Проколювання шкіри може викликати страх, але будьте певні, проколюється лише поверхневий шар шкіри. До того ж ці проколи мікроскопічні. Вони не врізаються глибоко й не створюють рубців. Мікронідлінг — це безпечний, простий та ефективний спосіб оновити шкіру".

Чи буде боляче?

"Багато пацієнтів відчувають невелике дзижчання на шкірі й певну чутливість на верхній губі чи лобі", — пояснює Стівенсон. Проте більшість розповідає про цей досвід як про "найприємніший догляд за обличчям". Після процедури в пацієнтів може спостерігатися почервоніння шкіри й невеликий набряк. "До ночі, — каже вона, — нормальний колір шкіри повернеться".

Скільки процедур потрібно?

Кількість процедур залежить від конкретної цільової зони. "Для мікронідлінгу з PRP я зазвичай рекомендую для початку серію з двох-трьох процедур, які варто повторювати що чотири тижні, — каже Стівенсон. — Я прагну зробити так, щоб ви отримували задоволення від власної шкіри, а потім вже підтримували цей стан".

Скільки це коштує?

Залежно від рівня клініки, ціни на мікронідлінг дуже коливаються. Так, сеанс у нью-йоркській клініці в Мері Стівенсон коштує від 350 доларів (невелика зона) до 850 доларів (повне обличчя). В Україні ціни набагато приємніші (ред.).

Який ідеальний домашній догляд за шкірою за допомогою мікроголок?

"Байдуже, виконуватимете ви мікронідлінг вдома чи в дерматолога, лікування може спричинити набряк і почервоніння", — каже Стеф Ріппенбаум, сертифікована медсестра в оздоровчій клініці Modern Age в Нью-Йорку. "Є кілька способів мінімізувати побічні ефекти. Після процедури використовуйте лише м’які та лагідні відлущувальні засоби, що не містять активних інгредієнтів, на кшталт AHA/BHA-кислот, ретинолу або саліцилової кислоти". Ніжні мийні засоби, гіалуронова кислота й живильний зволожувальний крем ідеальні для відновлення. Рекомендовано почекати 10 днів, щоб знову додати ретиноїди у свій режим і завжди наносити SPF. "До того ж уникайте макіяжу впродовж 24 годин після процедури та намагайтеся уникати надмірного тепла впродовж двох днів. Потовиділення, гарячий душ, сауни та фізичні вправи — все це заборонено під час відновлювального періоду".

"Я рекомендую використовувати мікроголковий пристрій удома ввечері, щоб дати шкірі відпочити вночі та запобігти будь-якому передчасному впливу бактерій, довкілля, забруднювальних речовин тощо", — інструктує Енгельман. Спершу очистьте шкіру м’якою формулою Cetaphil, сполосніть і висушіть. Потім використовуйте мікроголковий пристрій за схемою "вгору-вниз, зліва направо". Після процедури я люблю застосовувати сироватку TNS Advanced+ від SkinMedica, яка містить пептиди та важливі чинники росту. Ця формула нового покоління для омолодження шкіри усуває грубі зморшки й тонкі лінії, покращує зовнішній вигляд шкіри, тон і текстуру". Нарешті, затримайте вологу за допомогою відновлювального зволожувального крему, як-от засоби від Avène і CeraVe – м’які, але ефективні.

Текст: Jenna Rennert and Kiana Murden
За матеріалами vogue.com

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.