До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Back to School: 11 правил догляду за шкірою, яких варто дотримуватися в новому сезоні

Забудьте про обіцянки почати з Нового року чи з понеділка. Найкращий час для рішучих дій — саме зараз. Похолодання сигналізує про закінчення літніх місяців. Це ідеальний час, щоб згадати прості правила, яких варто дотримуватися, щоб одержати здорову й сяйливу шкіру. Наводимо цінні поради спеціалістів у сфері догляду за обличчям, дерматологів і лікарів-естетистів щодо піклування про шкіру, яких варто дотримуватися вже зараз.

Фото: архів VOGUE
1. Знайдіть час, щоб знову зрозуміти свою шкіру

"Вересень — чудовий час, щоб проекзаменувати свою шкіру", — каже спеціалістка у сфері догляду за обличчям Жасміна Віко. "ДНК у клітинах шкіри може бути пошкоджена через стрес, тривале перебування на сонці, забруднення й недосипання. Огляньте свою шкіру, визначте будь-які зміни (наприклад, зневоднення, набряки або пігментацію) і зосередьтеся на пошуку причини, зовнішньої чи внутрішньої, або зверніться до професіонала, який може зробити це за вас. Встановивши причину, використовуйте коригувальні продукти, як-от вітамін С або відлущувальні, щоб відновити, вилікувати та зміцнити шкіру".

Реклама
Сироватка для усунення пігментації Lumapro-C, HydroPeptide
2. Подбайте про шкірний бар’єр

"Підтримуйте захисний бар’єр своєї шкіри, тому що восени й узимку вона, найімовірніше, буде сухою та зневодненою", – пояснює естетична лікарка, докторка Софі Шоттер. "Постійні переходи від холоду до тепла (і навпаки), які часто трапляються взимку, призводять до того, що шкірний бар’єр слабшає. За гірших обставин такі захворювання, як розацеа, можуть загостритися, й навіть у кращому разі шкіра може стати набагато сухішою, чутливішою та почати лущитися. Зараз вдалий час зосередитися на зміцненні бар’єра — подумайте про те, щоб додати до своєї рутини зволожувальний крем, багатий на кераміди. Для сухішої шкіри цей догляд можна поєднати з жирними кислотами для створення насиченішої формули, тоді як для жирної шкіри варто використовувати легкі, некомедогенні креми".

Відновлювальний крем з керамідами й комплексом пре- та пробіотиків Superbiotic Plant-Based Ceramide Cream, Instytutum
3. Тримайте SPF поблизу

"Не прибирайте свій SPF! Протисонцевий крем широкого спектра захищає як від UVA-, так і від UVB-променів, а взимку UVA-промені (саме вони спричиняють появу зморщок) можуть проникати крізь хмари та скло. Тому вам треба носити санскрин усю зиму, щоб захистити свою шкіру в майбутньому", — каже Фіона Маккарті, естетична лікарка клініки Бронте. "Пам’ятайте, що SPF у вашому зволожувальному кремі та косметичних продуктах недостатній для належного захисту. Вам потрібен спеціальний SPF – і варто застосовувати його як останній крок у вашому ранковому догляді за шкірою після зволоження".

Антивіковий омолоджувальний крем із SPF 30 і 5-зірковим захистом від UVA? Advanced Day Total Protect, Medik8
4. Потурбуйтеся про пігментацію

"Зосередьтеся на усуненні фотопошкоджень, що виникли від літнього сонця", — радить реєстратор пластичної хірургії, доктор Джо Менні. "Попри ефективне використання SPF, у багатьох споживачів часто спостерігається неминуче відновлення пігментації. Мені подобається використовувати осінь для боротьби з пігментацію — в цей період я замінюю свою звичайну сироватку з вітаміном С на ту, що містить також гідрохінон, – наприклад Obagi Rx C-Clarifying Serum. Цей медичний продукт забезпечує високу концентрацію обох інгредієнтів і дає їм змогу працювати разом, щоб розпочати процес позбавлення пігментації".

Rx C-Clarifying Serum, Obagi
5. Вибирайте правильну температуру води

За словами дерматолога Алексіса Граніта, "в ідеалі треба вмиватися теплою водою, оскільки вона активує мийний засіб, щоб належним чином усунути накопичення продукту, бруд і пил на шкірі, а також захистити природний жировий шар шкіри. Умивання надто гарячою водою може спричинити подразнення шкіри, призвести до чутливості, стягненості та сухості, а також пошкодити шкірний бар’єр. Попри те, що використання холодної води для шкіри має безсумнівні переваги зокрема зменшує набряклості, – варто уникати вмивання холодною водою. Вона не очищає шкіру так ефективно, як вода за вищих температур".

Очищувальна пінка для обличчя Orchidée Impérialethe Cleansing Foam Guerlain
6. Не забувайте про губи

"Не забувайте захищати губи. Їм також потрібен оптимальний догляд, особливо восени та взимку, коли трансепідермальна втрата вологи підсилюється через зміну вологості та сильний вітер", — каже лікар Тіджіон Ешо. "Це може зробити губи сухими й потрісканими, якщо їх не лікувати. Застосовуйте бальзам для губ на основі сквалана, наприклад Esho Coat, для зволоження та захисту, а також обов’язково використовуйте SPF на губах".

Крем для зони навколо очей та губ Eye And Lip Contour Cream, Eisenberg
7. Прийміть свою внутрішню красу

"Зміна сезону — ідеальний час, щоб скоригувати свій розпорядок дня та започаткувати нову звичку піклуватися про здоров’я шкіри", — каже лікарка-косметологиня Евома Укелеге. "Я завзята споживачка харчових домішок, і все це є частиною мого переконання, що про красу та загальне здоров’я треба дбати як зсередини, так і ззовні. Цієї осені/зими я рекомендувала б ввести до свого розпорядку домішку колагену, на кшталт натурального морського колагену Vida Glow, що сприятиме розгладженню тонких ліній та зморщок, підтримає здоров’я волосся, а також допоможе нігтям рости довшими й міцнішими".

Морський колаген, Perla Helsa
8. Зволожуйте

"Зволожуйте, зволожуйте, зволожуйте!" – каже дерматологиня-консультантка Мері Соммерлад. "Обличчя, руки, тіло та ноги, особливо після душу, коли шкіра трохи волога — це допоможе затримати воду. Холодне сухе повітря та центральне опалення взимку підсилюють втрату води, отже шкіра може відповісти сухістю та свербінням. Я рекомендую використовувати багатофункціональні зволожувальні засоби, що вбирають вологу, пом’якшують шкіру й запобігають втраті води. Такі інгредієнти, як кераміди, допомагають відновити шкірний бар’єр, а зволожувачі, як-от гіалуронова кислота й гліцерин, втягують воду в шкіру. Олія ши — єдина рослинна олія, яку я рекомендую, оскільки вона не спричинює подразнення та чудово зволожує, а сквалан — блискуче доповнення до будь-якої формули. Є так багато гарних рецептур на будь-який бюджет — просто переконайтеся, що ці ключові інгредієнти наявні".

Зволожувальний засіб з ефектом проти пігментації Phyto-Blanc Brightening Protective Moisturizer, Sisley Paris
9. Очищуйте правильно

"Неправильне очищення шкіри може звести нанівець увесь догляд", – каже дерматологиня Сем Бантінг. "Я рекомендую використовувати багатофункціональні непіні, м’які мийні засоби, після яких можна наносити сироватку, що допоможе доставити активні інгредієнти набагато точніше. У моєму ідеальному гардеробі для вмивання є очищувальний засіб на основі гелю зі сприятливим для шкіри pH (приблизно 4–5), що не забиває пор. Я також люблю міцелярну воду для очищення на ходу та зняття макіяжу з очей. Моя нова бездоганна очищувальна вода містить лише дев’ять інгредієнтів, поєднуючи м’які поверхнево-активні речовини із чудовим очищувальним впливом та заспокійливі речовини, як-от гліцерин й екстракт солодки, для підтримки шкірного бар’єра".

Очищувальний гель з колоїдним сріблом і платиною moisture Cleansing Gel, Dr.Medion
10. Додайте ексфоліатори

Прислухайтеся до поради консультантки-дерматологині Анджалі Махто: "Тепер саме та пора року, щоб знову вводити у свій розпорядок м’які хімічні відлущувальні кислоти, як-от молочна, мигдальна, коєва, глюконолактонова та лактобіонова. Ці кислоти можуть підсилити чутливість шкіри до сонячних променів, тому їхнє застосування в цю пору року з меншою ймовірністю спричинить такі проблеми, як чутливість до сонця. До того ж вони добре усувають верхній мертвий шар клітин шкіри та борються з пігментацією, ластовинням або нерівним тоном, що виникають через перебування на сонці".

Маска для обличчя з ензимами Exfoliating Enzyme Mask, Sisley
11. Згадайте про ретинол

"Ретинол — ідеальний інгредієнт, який можна долучити до свого звичайного догляду за шкірою восени та взимку", — зазначає лікарка Мар’ям Замані. "Я рекомендую додати його, щоб сприяти виробленню колагену, зменшити пігментацію та покращити тон шкіри. Він м’яко пришвидшує відлущування шкіри та позбавляє тривалих ознак пошкодження літнім сонцем. Спробуйте MZ Skin Retinol Skin Booster".

Retinol Skin Booster, MZ Skin

Текст: Hannah Coates
За матеріалами vogue.com

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.