До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 головних трендів у догляді за шкірою, які чекають на нас у 2023-му

Здорова шкіра – захопливе відчуття, чи не так? Шлях до сяйливого вигляду може здатися довгим, адже сьогодні надто багато інформації. З огляду на те, що до 2028 року глобальний ринок засобів догляду за шкірою перевищить 207 мільярдів доларів США, то легко передбачити, що невдовзі з’являться ще більш разючі та дієві процедури, засоби, інструменти та інновації. Vogue поговорив з експертами, щоб дізнатися про найвизначніші тенденції догляду за шкірою на 2023 рік.

Реклама

Оновлена шкіра

Нова хвиля процедур обіцяє шкіру мрії. Апаратна процедура EmFace поєднує радіочастотний вплив з електричними полями високої інтенсивності для підвищення вироблення колагену та еластину, зміцнення шкіри та, зрештою, зміцнення м’язової структури обличчя. Без використання голок і без відновлювального періоду, ця процедура – ключ до попередження птозу.

Популярна естетикиня, докторка Софі Шоттер запускає AdvancedCollagenRemodelingTweakment, серію процедур, яка починається з використання нового гібридного ін’єкційного препарату Allergan, HArmonyCa для відновлення об’єму обличчя. Він одночасно сприяє природному виробленню колагену. Другий етап, який треба пройти за місяць, передбачає застосування Volite, ін’єкціїгіалуронової кислоти для покращення зволоження та текстури шкіри. Пацієнта відпускають додому з колагеновою біодобавкою та ретинолом, які мають сприяти виробленню колагену.

На HarleyStreet, 111 (вулиця в Лондоні, де зосереджено безліч клінік краси. – Прим. ред.) популярна високоефективна радіочастотна та мікроголкова система під назвою Potenza: вона полірує шкіру, покращує мікрорельєф, підтягує. Після процедури почервоніння триватиме приблизно один-два дні.

Глибоке оздоровлення

Не буває здоров’я шкіри без збалансованого способу життя – у глибині душі ми всі це розуміємо. Але, згідно зі звітом TheFutureLabs, ми дедалі частіше вибираємо "наукові формули краси та інструменти, які мають пряму користь для здоров’я". Незалежно від того, чи це засіб для догляду за шкірою від Iräye, який місцево активує лімфатичну систему тіла, чи пристрій TheraFacePro, який використовує можливості ударної терапії проти стресової напруги обличчя та для полегшення мігрені (а також очищення шкіри), продукти, про які ми мріятимемо, дають набагато більше, ніж просто оздоровлення шкіри, – вони охоплюють набагато більше задач та покращують буття.

Новий підхід до салонів краси

Догляд за обличчям — це вже не просто покращення зовнішнього вигляду шкіри. Андреа Пфеффер, яка заснувала надзвичайно популярну лондонську клініку PfefferSal, щойно запустила нову локацію, Salon C. Stellar. Так, шкіра буде сяяти, але водночас весь організм засяє завдяки роботі з диханням, астрології та дієтології, а також комплексному догляду за обличчям: "Процедури не повинні бути одновимірними, — каже вона. — Ви маєте виходити із салону, отримавши трансформаційний досвід, який має численні переваги, як-от зняття стресу чи духовне заспокоєння, на доданок до чудової шкіри".

Профілактика, а не лікування

"Міленіали та джензери не шукають ліків від старіння – просто тому, що вони ще не постаріли", — каже доктор Шоттер. "Їм потрібна профілактика та збереження краси. Вони приступають до естетичних процедур у двадцять та тридцять, щойно виявлять ледве помітні ознаки старіння". Хоча процедури можуть бути такими самими, як і ті, що призначені для доросліших людей, профілактичний (або проактивний) шлях полягає у використанні менших доз і об’ємівін’єкційних препаратів, а також у м’якших протоколах апаратних процедур.

Укріпити бар'єр

У 2022 році ми звикли до поняття "здоров’я шкірного бар’єру" – і зрозуміли, що без нього не буває свіжого обличчя. Цього року ми побачимо більший упор на цій темі, ще серйознішу концентрацію на мікробіомі (або шкірній флорі): "Будь-які недружні до мікробіому інгредієнти, як-от алкоголь, бензоїл пероксид тощо, зникають із рецептур", – каже докторка ТійнаОрасмяе-Медер, дерматологиня, лікарка, що приймає в GetHarley. "З'явиться більше засобів, щоб посилити мікробіом. М’які формули на основі пребіотиків допоможуть тим, хто страждає від акне, розацеа або чутливої ​​шкіри".

Лазерні бої

Багаторівневий підхід до вирішення різноманітних проблем шкіри, застосування різних лазерів одночасно дозволяє опрацювати всі ділянки шкіри за один сеанс, за словами Деббі Томас. Звісно, це має виконувати виключно експерт у цій галузі: "Це покращить стан шкіри та дасть тривалий результат, незалежно, чи йдеться про акне, пігментацію, розацеа чи мелазму", — каже вона.

ДокторкаАнджаліМахто також є великою прихильницею лазерних методик та зауважує, що попит на них в клініках краси лише зростатиме в 2023 році: "Лазерна технологія є набагато ефективнішою, ніж традиційні процедури, як-от пілінг або мікроголки, за умови, що лікар досвідчений", — каже вона. "Використання ефективних фракційних неабляційних пристроїв (де енергія подається стовпчиками, не знищує і не руйнує верхній шар шкіри) зробило безпечнішими процедури для кольорової шкіри". Вона згадує ScitonHalo як чудовий засіб для лікування шрамів постакне, тонких ліній і зморшок, проблем з текстурою шкіри та розміром пор.

Назад до школи краси

Упродовж багатьох років навчальні програми та тренінги орієнтувалися на білу шкіру, а це означало, що фахівці часто не мали досвіду, необхідного для безпечного догляду за кольоровою шкірою. У спробі виправити дисбаланс у галузі, бренд у догляді за шкірою Haeckels відкриє власну школу краси. Курси будуть орієнтовані на різний вік та культурне походження, а також викладатимуть правила терапії для всіх кольорів і станів шкіри

Крапельниці для шкіри

Внутрішньовенні крапельниці стали обов’язковим засобом для лікування похмілля або слабкого імунітету. У 2023 році розкішна клініка Ouronyx представляє захопливе нове покоління вітамінних крапельниць, які обіцяють працювати не тільки над покращенням здоров’я, але й у догляді за шкірою. Після аналізів крові та ДНК клініка розробляє індивідуальний коктейль вітамінів і поживних речовин, що фактично означає найкращу персоналізовану добавку. Окрім покращення самопочуття, такі крапельниці також покращують здоров’я шкіри та посилюють ефект від ін’єкцій краси, якщо ви їх робите. Підсилення краси зсередини.

Працьовиті гібриди

З огляду на підвищення вартості життя, екологічні проблеми та загальний рух до скінімалізму, ми шукатимемо засоби, які містять синергетичні інгредієнти в одній формулі. Це коштує дешевше і в підсумку ефективніше. "Правильна формула містить потрібні інгредієнти у точній концентрації, які в поєднанні творять магію в догляді за шкірою", — каже доктор Сем Бантінг. "Це відхід від нашарування однокомпонентних сироваток, який був у моді протягом останніх кількох років. Тепер уся справа в одному шарі, який ефективно працює та економить час".

Онлайн-дерматолог

Тренд на індивідуальний підхід до проблем та станів шкіри підштовхнув докторку Емму Крейторн створити Klira, skincare-платформу для персоналізованого догляду за шкірою. Після комплексної онлайн-діагностики дерматолог-консультант призначить коктейль для догляду за шкірою KliraSpecial, що містить суміш активних інгредієнтів оптимальної концентрації для конкретних потреб шкіри. Свіжі засоби доставлятимуть за вибраною адресою кожні 28 днів.

Текст: Hannah Coates
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.