До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найдивніші тренди краси, що залишаться в минулому році

Чудові світи TikTok, YouTube та Instagram є постійними джерелами сюрпризів у тенденціях краси. Чого варте лише використання предметів домашнього вжитку як частини (нетрадиційного) догляду за шкірою. Зібрали деякі з найдивніших тенденцій краси, які стали вірусними у 2022 році, і трохи поміркували, покарати їх чи помилувати.

Поголені брови

Спочатку DojaCat поголила брови під час прямого ефіру в Instagram у серпні, використовуючи обличчя як чисте полотно для вигадливих малюнків на місці колишніх брів. Потім модель Амелія Грей розпрощалася зі своїми на зніманнях у жовтні. А на Паризькому тижні моди того ж місяця всі, починаючи від Кайлі Дженнер і закінчуючи Ніколою Пелц-Бекхем і Мейсі Вільямс, демонстрували різко вибілені брови. Просто подивіться, що творилося з бровами на подіумах минулого року.

Реклама
@dojacat

Тренд був схвалений багатьма модницями й інфлюенсерками, проте ті, хто пережив 90-ті з їхніми бровами-нитками, до сьогодні намагаються відновити колишню красу. Відповідно, мають досить обґрунтовані застереження щодо таких рішучих змін – адже вони матимуть довгострокові наслідки. Якщо у вас виникає спокуса потягнутися до бритви, подумайте про те, щоб спершу відбілити брови й пожити з результатами впродовж тижня або двох, щоб можна було подивитися, як вам з "голим" обличчям. М'яко кажучи, поголені брови пасують не всім.

Губки херувіма

Візажисти та інфлюенсериTikTok давно бавились із надмірно підведеними губами – використовували олівець далеко за межами природного контуру, щоб створити ілюзію більш пухких та об'ємних вуст. Однак минулої осені спалахнув ще один тренд – "губки херувима".

Рафаель. Сикстинська Мадонна. Бл.1512. Фрагмент. Олія, полотно. Дрезденська картинна галерея

Він став вірусним у TikTok, коли візажистка @ehlieluna поділилася відповідною інструкцією. Зробити лялькові губи, справедливості заради, – дуже просто: підкреслити арку Купідона (над центром верхньої губи) та надати заокруглення знизу. Чи то лялька Bratz, чи то янголятко з традиційних трисвічників: успіх!

@ehlieluna

Cherub lipakadollliptutorial

originalsound – EhlieLuna

Те, який вигляд матиме макіяж, залежить від того, як далеко від вашої природної лінії губ ви створюєте новий контур. Так, результати експериментів TikTokерів значно відрізнялися, – але, поза сумнівами, олівець здатний створити ту бажану пухлість, заради якої люди вводять філлери. "Якщо у вас немає філлера, результат буде дивовижний, вам сподобається", — зауважила візажнамагнатка Худа Каттан, коли спробувала трюк. Отже, чому б і ні. Як каже Луна, "естетика змінюється занадто часто, щоб дотримуватись її. Просто користуйся макіяжем".

Каламіновий лосьйон замість праймера

Ми майже впевнені, що не всі масштабні фінали серіалів 2022-го можуть зрівнятися із сотнями тисяч (цифра зростає) переглядів, які набрала авторка TikTok @therealembree зі своїм нетрадиційним посібником. Вона замінила звичний праймер на каламіновий лосьйон – той, яким зазвичай лікують укуси комах та вітрянку. Шар тональної основи, нанесений поверх, мав бездоганне матове покриття.

@therealembree#fyp#makeup#makeuptutorial#calaminelotion#fentybeauty#foundation#beautytips#facecardvalidSaySo (feat. NickiMinaj) – Doja Cat

Але чи гарна це ідея? По-перше, м’якав’яжуча дія лосьйону каламіном призводить до стягування шкіри – і це може бути некомфортно. До того ж є ризик висушити шкіру, особливо якщо користуватися ним протягом тривалого періоду. По-друге, засіб залишає рожево-білий відтінок на обличчі, отже його реально можна використовувати лише під досить щільну основу, не побоюючись, що він проглядатиме. По-третє, існує так багато хороших і доступних праймерів, що чудово готують шкіру до макіяжу – і не мають побічних ефектів. Дайте їм шанс.

Очима щеняти

Хто ваша ікона краси? Ріанна? Одрі Хепберн? Маленька собачка? Тег #puppyeyeliner на TikTok набрав мільйони переглядів.

@goodvibesyoedoyouprefercatorpuppyliner? :) #puppyeyeliner#fypDreamThePied Pipers

Образ, що виник в Кореї, набагато менш дивний, ніж могло б здаватися. Сенс у підводці, яку спрямовують вниз від зовнішніх куточків очей, а не вгору, як це було б у традиційному образі cateye. Насправді така форма личить деяким формам очей набагато краще, ніж хвостики стрілок, спрямовані догори, та, можливо, має більш сучасний вигляд. Тож вся справа полягає в тому, щоб вирішили, на якій ви стороні – собак чи котів.

Оксамитові нігті

Відтоді як Гейлі Бібер показала свої глазуровані нігті на MetGala2022, тенденція блискучого манікюру домінувала на мудбордах та в Instagram. Але наприкінці 2022 в TikTok виник ще один тренд, який набрав понад 11 мільйонів переглядів: оксамитові нігті.

@amberjhnails_Thebestcombination, cateyegelsand @the_gelbottle_incglasscolours#velvetnails#cateyenails#rednails#christmasnails#xmasnails#nailtrends#gelnails#nailtutorial#fyp#nailartistSnowman (Sia) [SpedUpVersion] – spedup nightcore

Velvet nails бере за основу для натхнення оксамит – тканину, що гарно поглинає світло. Майстри створюють ілюзію пухнасто-м’якої текстури завдяки спеціальному магнітному покриттю,що містить крихітні металеві частинки, які реагують та рухаються, коли ви проводите магнітом над поверхнею нігтя, створюючи оксамитовий ефект. У NailsInc можна знайти кілька відтінків, а у Mylee є різні формули магнітних гелів під знаки зодіаку. Фіолетовий "Лев" нагадує про сукні-комбінації з 90-х, які майоріли на випускних. У цьому відчутний вплив ретро, проте в якомусь сенсі це навіть весело.

Мьюінг

Мільйони впливових користувачів TikTok і YouTube стверджують, що "ортотропія" або "Мьюінг" — методика, названа на честь ортодонта доктора Джона Мью, допомогла їм отримати чіткіші, скульптурні лінії щелеп, і навіть вирівняла зуби.

Отже, що це таке? По суті, мьюінг – вправи з підняття язика до піднебіння. Слід притискати язика якомога щільніше, тримаючи при цьому губи зімкнутими, та утримувати цю позицію якнайчастіше протягом дня. Користувачі TikTok заявляють про помітні результати, а онлайн-уроки з цієї техніки мають шалений попит. Проте мьюінг не обходиться без суперечок. Насправді ліцензію доктора Мью було відкликано Генеральною стоматологічною радою в 2017 році, а його син Майкл Мью, також ортодонт, наразі під судом через власну ортодонтичну практику. Не кажучи вже про те, як складно утримувати щелепу в неприродному положенні протягом більшої частини дня. Тож ми, певно, утримаємося. Українська професорка, головний ортодонт країни Мирослава Дрогомирецька каже, що краще обрати класичну ортодонтичну гімнастику (гугл допоможе) – вони добре впливають на тонус м'язів обличчя та покращують зовнішній вигляд.

Холодна краса

Можливо, вам здається, що для створення образу "дівчини, що змерзла" не потрібен підручник – достатньо вийти на вулицю (або просто побути в холодній квартирі. Але авторка @zoekimkenealyстала чимось на кшталт легенди завдяки своїм урокам краси в TikTok. Вона вигадливо імітує образ дівчини, що змерзла, а також дівчини, що добряче наревілась: круги під очима, почервоніла шкіра.

Проте "холодна краса" – це не тільки екзотичні вигадані образи, а ще і, наприклад, образ Камерон Діаз у "Відпустці за обміном " або Кіри Найтлі в "Реальному коханні". Рум’яна наносять на ніс і щоки, щоб імітувати ефект від крижаного вітру, тоді як помада в теплих відтінках осені та підведені брови завершують макіяж. "Сьогодні ми вдаємо, що змерзли!" — радісно вигукує Кенілі. І здається, 2,4 мільйона людей, які переглянули інструкції, це схвалюють.

Текст: LisaNiven-Phillips
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.