До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Рік стійкості: як б’юті-бренди підтримують українців під час війни

Допомога та підтримка – надважливі під час війни. Розповідаємо про різні напрямки допомоги, які надають країні та громадянам бренди краси.

Реклама

АЛЬТЕРНАТИВНІ ДЖЕРЕЛА ЕНЕРГІЇ

Сьогодні чи не кожен з нас знає, що таке відключення світла, коли ускладнюються життєві процеси — від приготування їжі та користування душем до банального освітлення оселі: проблеми з електропостачанням стосуються мільйонів українців. Наша енергетична інфраструктура – під постійною загрозою ракетних ударів; попри героїчні зусилля ЗСУ, ДСНС та енергетиків велика її частина знищена або зруйнована. Критична інфраструктура у прифронтовій зоні та деокупованих районах часто знеструмлена; доступ до неї обмежений. Через невпинні обстріли велика кількість лікарень України залишається без стабільного енергопостачання, що ускладнює, а іноді унеможливлює медичну допомогу.

Тому джерела безперебійного електропостачання сьогодні – це предмети першої необхідності. Благодійна організація "EnergyforUkraine", що керує оснащенням сонячними системами лікарень і шкіл в Україні, у партнерстві з Garnier, у грудні доєдналися до проєкту Фонду "50 сонячних лікарень" та запустили акцію "Подбай про енергоживлення лікарень". За допомогою акції вдалося зібрати 6 000 000 грн. Команди почали працювати над втіленням проєкту в життя.

Так, відділення інтенсивної терапії новонароджених Чернігівської обласної дитячої лікарні обладнають сонячною електростанцією потужністю 35 кВт та накопичувачами енергії на 96 кВт·год. Сонячна система повністю забезпечить потребу в електроенергії відділення інтенсивної терапії новонароджених. Реалізація проєкту очікується в 1 кварталі 2023 року.

ПІДТРИМКА ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Від початку повномасштабного російського вторгнення чимало українців були вимушені залишити домівки та переїжджати, рятуючись від обстрілів, до більш безпечних куточків України. За офіційними даними, понад 4 млн людей є внутрішньо переміщеними особами. Насправді їх може бути набагато більше. Їм доводиться розпочинати життя на новій території, облаштовуватися в незнайомих обставинах, забезпечувати себе та рідних найнеобхіднішим.

Бренд Matrix, об’єднавши зусилля з благодійним фондом "Твоя Опора" започаткував благодійну акцію "Краса, що дбає", та спрямував 1 000 000 грн для допомоги внутрішньо переміщеним особам, що через обставини війни мають обмежений доступ до б'юті-процедур, зокрема, до відвідування салонів краси. У межах проєкту буде надаватися найнеобхідніша допомога та поради з догляду, а також поради у здобутті нової професії перукаря. Проєкт реалізується в лютому-березні 2023 року та має на меті надати 1000 вимушено переміщеним особам б’юті-послуги та шанс долучитися до нової професії.

ДОПОМОГА ДІТЯМ

Через війну безліч пацієнтів зіткнулися з проблемами доступу до медичної допомоги та лікарських засобів. Волонтерам важко закривати такі збори, адже країна сфокусована на допомозі ЗСУ та людям з прифронтових територій. Тим часом тяжкі хвороби не припиняються через війну, а онкохворі діти продовжують свою боротьбу за життя. Чимало онкохворих дітей залишаються в Україні та обмежені в можливостях виїхати на лікування за кордон.

Бренд LaRoche-Posay та благодійний фонд "Таблеточки" запустили благодійну акцію "Формула доброти". Разом зі споживачами вдалося зібрати 2 000 000 грн, що будуть спрямовані на підтримку онкохворих дітей: кошти підуть на закупівлю ліків та покриють витрати на лікування.

ПІДТРИМКА ДЕРМАТОЛОГІЇ

La Roche-Posay підтримує молодих спеціалістів у сфері дерматології: бренд оголосив запуск Програми дослідницьких грантів. Оскільки дерматологічні проблеми, від екземи та псоріазу до акне й дерматиту, мають чималий вплив на якість життя людей, головною темою програми цього року є поліпшення якості життя дерматологічних пацієнтів.

Науковці, які працюють у дерматологічній галузі та здійснюють дослідження щодо якості життя дерматологічних пацієнтів, мають змогу отримати грант на дослідження у розмірі 25 000 євро. Дізнатися більше та подати заяву можна на сайті.

НАУКОВИЙ ПОТЕНЦІАЛ І ПІДТРИМКА ГЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ

Згідно з дослідженнями, 47,2% науковців перебувають в Україні та не змінювали місця проживання; 38,1% перебувають в Україні, але переїхали, і лише 14,7% вчених перебувають за кордоном. Фінансування наукових проєктів у країні істотно зменшилося. Багато вчених готові розпочати дослідження просто зараз, а понад 70% – готові працювати на відбудову і підвищення обороноздатності нашої держави. Нині науковці потребують підтримки як ніколи.

Високо цінуючи наукове розуміння і гендерну рівність, у 1998 році L’Oréal започаткували програму "Для жінок у науці", яка спрямована на відповідне зміцнення позицій жінок в науковій галузі, підтримку провідного наукового досвіду і сприяння талановитим науковицям у визнанні, на яке вони заслуговують. Українська Премія є частиною глобальної Програми L'Oréal-UNESCO "Для жінок у науці" й реалізовуватиметься в Україні вже вп’яте у 2023 році.

Приймання заяв почнеться вже в березні, а дізнатися більше про премію можна за посиланням. За результатами, трьом учасницям, яких визначать переможницями, буде присуджено грошові премії у розмірі 200 тис. грн, відповідно до встановлених правил.

Це не перші кроки з підтримки жінок у науці. Так, у червні українська математикиня Олена Ванєєва, лауреатка премії "Для жінок у науці-2018" представила Україну на світовій арені у штаб-квартирі UNESCO в рамках нагородження премії "Молоді таланти". Олена отримала премію у розмірі 15 000 євро, наразі продовжує свою наукову діяльність в Україні.

ГУМАНІТАРНА ПІДТРИМКА

Потреба в базових засобах гігієни залишається нагальною, особливо в деокупованих та часто обстрілюваних регіонах. Тому з початку російського вторгненняL’Oréal Україна спрямувала всі зусилля на забезпечення українців засобами гігієни. Упродовж 2022 року компанія забезпечила українців 600 000 засобів для гігієни у понад 60 населених пунктах України. У 2023 році компанія продовжує гуманітарну програму, допоки триває війна в Україні, та планує забезпечити додатково щонайменше 250 000 засобів для гігієни разом із NovaPoshtaHumanitarian.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.