До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як подолати тугу за домом?

Війна змусила мільйони людей покинути свої домівки, замінивши їх тимчасовими притулками в безпечніших регіонах країни або за кордоном. Туга за домом — природна реакція людини, навіть коли рішення покинути дім було виваженим. Та це почуття підсилюється в сто разів, якщо це вимушено. Vogue.ua розповідає, як впоратися з важкими емоціями.

Бути в безпеці — найкраще рішення, адже життя — найвища цінність. Допомогти впоратися з нестабільним психоемоційним станом, соромом та провиною через те, що полишили домівку, можуть деякі рекомендації психологів платформи "Розкажи мені".

  • Кожну емоцію, яка виникає, важливо прожити, особливо зараз — у часи невідомого майбутнього. Приховані, стримані почуття можуть проявити себе пізніше у вигляді головного болю, втоми або відсутності мотивації.
  • Якщо під час вимушеної евакуації вам вдалося взяти з дому не лише речі першої потреби, треба знайти їм особливе місце. Це можуть бути улюблені прикраси, світлини, посуд та інше. Навіть фото з мирного минулого, що буде тепер на заставці на телефоні, допоможе швидше пережити шок від різкої зміни звичного середовища.
  • Щоб позбутися негативних думок, важливо залишатися зайнятим. Нове хобі, вивчення іноземної мови, волонтерство, відвідування мітингів, нова робота чи нові знайомства допоможуть зберегти позитивний настрій.
  • Окрім цього, важливо говорити з кимось про свої почуття. Якщо туга за домом не полишає вас або заважає щоденному побуту, зверніться по допомогу до професійного психолога.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.