До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Олімпійська спортсменка Анжеліка Терлюга — про мотивацію досягти більшого

Заслужена майстриня спорту з карате, триразова чемпіонка Європи та срібна призерка Олімпійських ігор 2020 в Токіо Анжеліка Терлюга готується до чемпіонату Європи, на якому планує здобути нову перемогу.

Реклама

Про карате

Цей вид спорту я обрала ще у дитинстві. Коли вперше прийшла у секцію, мені було всього 7 років. Білі кімоно, багато уваги до мене — все це залишило яскраві враження. І я дійсно ходила на тренування із великим задоволенням. Не було такого, щоб батьки примушували. Потім зрозуміла, що для мене як для дівчинки це було гарною реалізацією. Крок за кроком я здавала на пояси… І вже у 14 років обрала тренера, який і довів мене до Олімпійських ігор. Саме на змаганнях я познайомилася зі своїм чоловіком, і тепер у нас карате-сім’я.

Про думки залишити спорт

У мене був такий момент, коли я дійсно перестала тренуватися та повністю відійшла від карате. І навіть змирилася з тим, що вже не зможу досягати значних успіхів у професійному спорті. Я була молода, амбітна, думала: якщо зараз не здобуду перемогу, вже не зможу виграти ніколи. Я покинула карате, почала жити звичайним життям. Але за якийсь час зрозуміла, що дуже скучила. І зараз не можу знайти жодної причини, аби перестати тренуватися і досягати нових спортивних висот. І потрапити на єдині в історії Олімпійські ігри з карате я навіть і мріяти не могла. Тому тепер з упевненістю можу сказати, що всі межі тільки у нас в голові. Відтак у житті і спорті я завжди керуюся одним правилом: немає нічого неможливого.

Про спорт та сімейне життя

Інколи я замислююся над тим, що, можливо, настав час більше уваги приділяти родині. Почати жити нормальним життям. Але голос у моїй голові завжди тягне мене на змагання. Мені не вистачає адреналіну, я кайфую від тренувального процесу. І просто зараз не можу від цього всього відмовитися.

Про харчування

У мене вагова категорія — до 55 кг. Але моя вага зазвичай трохи вища, тому перед кожними змаганнями я маю худнути. Звісно, я намагаюся харчуватися правильно. Зате після змагань можу дозволити собі смачненького. Наприклад, дуже люблю морозиво. Кілька днів можу балувати себе смаколиками, а потім знову зупиняюся. Я не машина, не можу тримати себе у жорстких обмеженнях 365 днів, тому і дозволяю собі інколи розслабитися.

Всі інші дні року для мене — це величезний обсяг фізичного навантаження. І кожен, хто системно або професійно займається спортом, знає, наскільки часто можуть виникати травми. Суглоби та кістки для спортсменів — системна проблема. Травму можна отримати у будь-якому виді спорту, але саме карате відносять до найбільш травматичних. Пам’ятаю, 4 роки тому, коли ми тренувалися у Німеччині в Олімпійському центрі, травмувала коліно. Тоді лікар німецької збірної порекомендував мені Orthomol Osteo. Відтоді цей комплекс мене рятує, і йому я завдячую гарними результатами та відмінним станом здоров’я. Orthomol Osteo зміцнює кістковий скелет, а також захищає мій організм від стомлюваності та слабкості. Аби запобігти травмам, потрібні мудрий тренер, зосередженість та Orthomol Osteo.

А ще ці вітамінні комплекси — гарна профілактика вимивання кальцію, швидке відновлення кісткової і хрящової тканини завдяки збалансованому складу вітамінів та мінералів:

  • Кальцій — головний будівельний матеріал опорно-рухового апарату, що відповідає за міцність скелету.
  • Вітамін С — стимулює вироблення колагену, а також сприяє зменшенню больового синдрому.
  • Вітамін D — прискорює відновлення кісткової тканини та засвоєння кальцію, є надійною профілактикою проти травм.
  • Вітамін К — впливає на швидкість засвоєння вітаміну D, що в кінцевому підсумку позначається на якості і швидкості мінералізації кісткової тканини.

  • Цинк — бере участь у синтезі білка, зміцнює імунітет, прискорює регенерацію тканин.
  • Фторид натрію — стимулює утворення клітин кісткової тканини і їх затвердіння.
  • Цитрат калію — збільшує щільність кісток, захищає м'язову тканину.

Orthomol Osteo довів свою ефективність на практиці, він дійсно зміцнює скелет та захищає імунітет.

А взимку та навесні, коли всі стикаються із проблемою зниження імунітету, я не хворію завдяки Orthomol Immun.

Для мене важливо підтримувати організм протягом року, аби не втрачати витривалість та енергію. Своїм раціоном я намагаюся збалансувати щоденну потребу у вітамінах та мінералах. Але цього замало. Я довіряю Orthomol Immun, тому що це якісний продукт, в якому вже розрахований потрібний обсяг поживних мікроелементів, правильні пропорції нутрієнтів для гарного самопочуття та відмінного імунітету.

У комплексі Orthomol Immun присутні вітаміни, мінерали та інші нутрієнти для збалансованого імунного відновлення організму:

  • Вітамін А необхідний при захворюваннях шкіри, очей, печінки, інфекційних хворобах.
  • Вітамін С — підвищує еластичність і міцність кровоносних судин.
  • Вітамін Е — покращує всмоктування і засвоєння вітаміну А.
  • Вітаміни групи B зміцнюють імунітет і збільшують опірність організму захворюванням.
  • Цитрусові біофлавоноїди захищають від вільних радикалів, підвищують імунітет і служать профілактикою хвороб серцево-судинної системи.
  • Цинк важливий для виробництва білків і ДНК, для росту і відновлення м'язів, сприяє загоєнню ран, допомагає імунній системі боротися з бактеріями та вірусами.

  • Селен має стимулюючу дію на обмінні процеси та репродуктивну функцію, бере участь в утворенні білків і еритроцитів.
  • Марганець активізує ферменти, необхідні для правильного використання організмом біотину, вітамінів B1 і С.
  • Залізо бере участь у багатьох біологічних процесах організму, перш за все в передачі кисню тканинам і м'язам.
  • Фолієва кислота відповідає за правильний ріст клітин і збереження цілісності ДНК, зміцнює стінки судин і виробляє еритроцити й лейкоцити.
  • Йод — мікроелемент, який бере участь у роботі всіх органів і систем, впливає на розвиток організму.
  • Лютеїн, лікопен — натуральні природні антиоксиданти.

Таким чином, вітамінний комплекс Orthomol Immun підвищує опірність мого організму і відновлює добову норму нутрієнтів для імунної реабілітації.

З такою імунною підтримкою та моральною мотивацією показати всьому світу, що українські спортсмени — найкращі, буду здобувати нові перемоги. Продовжую в тому ж дусі та не розслабляюся: попереду чимало важливих змагань.

Фото: Olya Florence
Одяг: Spazio

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.