До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як пройшло весілля топмоделі Анни Клівленд

Топмодель Анна Клівленд символічно познайомилася з видавцем Джефферсоном Хеком на презентації книги: їхні шляхи вперше перетнулися на зірковій вечірці в Лос-Анджелесі, присвяченій презентації книги "Ми не можемо зробити це поодинці" 2016 року. Втім, зважаючи на те, наскільки вони обоє захоплені світом моди — співзасновник Dazed Media, Джефферсон є постійним гостем на Тижнях моди по всьому світі, тоді як модельна кар'єра Анни каже сама за себе, але їхній роман по-справжньому спалахнув через два роки, коли Анна виступила в паризькому кабаре Фолі-Бержер у межах Fashion Freak Show дизайнера Жан-Поля Готьє. "У неї був такий дикий і вільний дух, — говорить Джефферсон про те, як він закохався в Анну, коли вони знову зустрілися на шоу. — Вона була чарівна".

Анна Клівленд
Анна Клівленд

Реклама

Після чотирьох років знайомства Джефферсон нарешті зробив пропозицію в ніч на Гелловін минулого року, коли пара відпочивала в чарівній єгипетській оазі-курорті Сива. "Готель був зроблений із саману, і в ньому не було електрики, тому все було освітлено смолоскипами і свічками, — згадує Джефферсон. — Сива — особливе давнє місце із сильною духовною енергією, тому для нас це було ідеальне місце. Ми говорили про це, але ніколи не призначали дату, тому я все ще відчував хвилювання, коли я опустився на одне коліно і зробив пропозицію".

Звідти шлях до весілля був наче вихор. Парі допомагала геніальна організаторка свят Ліз Лінклетер, а також довірені члени з команди Джефферсона в Dazed, зокрема Софі МакЕлліготт, Марка Макдональд та Сема Вілсон. Але від самого початку була одна незаперечна умова: церемонія відбудеться в Oakley Court, ефектному вікторіанському готичному заміському готелі, креативним директором якого є один із близьких друзів пари Алекс Ігл. "Це дуже сільська частина річки Темзи, з чудовою територією, а головний будинок має чарівну готичну архітектуру, яка надавала весіллю казкову та химерну атмосферу", — додає Джефферсон.

На перший погляд це могло здатися фантастичним англійським весіллям, але безліч деталей свідчило про еклектичне походження пари. Джефферсон народився в сім'ї британців в Уругваї, батько Анни — голландський фотограф Пол ван Равенштейн, а мати — чорношкіра супермодель Пет Клівленд. Отже, звідси виходило, що вони мали додати ще кілька особистих (і грайливих) штрихів до свого бачення класичного весілля у сільській місцевості. "Спочатку ми хотіли відвести наших гостей униз річкою до церкви, щоб усе це могло відбуватися вздовж води, — каже Джефферсон. — Це виявилося не так просто, тож натомість ми орендували два старомодні лондонські Routemaster. Ми почали ходити до церкви в Дорні й закохалися у вікарія Ла Стейсі. У неї дивовижне почуття гумору та легкість. Це був буквально шлюб, укладений на небі".

Джефферсон Хек з Анною Клівленд
Джефферсон Хек з Анною Клівленд

Не менш важливим, ніж вікарій, — і, можливо, навіть важливішим для пари, яка так захоплювалася світом моди, — був зовнішній вигляд. Досить сказати, що жодному з них не довелося довго гортати відповідні каталоги, щоб знайти варіанти. Наречена зателефонувала Лавінії Бьяджотті, італійській дизайнерці у другому поколінні, яка колись працювала нянею, коли мати Анни, Пет, ходила подіумом, для матері Бьяджотті, Лаури. "Я зробила своє перше шоу іспанськими сходами для Лаури Бьяджотті, коли мені було шість років, — сміється Анна. — Пет була одягнена як Чарлі Чаплін, а я була маленькою сиротою із фільму "Малюк". Саме тоді я закохалася у моду".

Весільна сукня вимагала чогось позачасового й елегантного: повітряне мереживне плаття з вирізом човником, ефектним шлейфом та відповідною фатою. "Я знала, що Лавінія зрозуміє, хто я насправді, — каже Анна про остаточний образ, який вона поєднала з туфлями Roger Vivier. — Це було для мене важливим". Щоб додати аксесуарів і нотки театрального гламуру, Анна звернулася до Bulgari, вибравши намисто Serpenti італійського Дому як свою головну прикрасу. Це також мало глибший сенс. "Змія є символом нескінченної метаморфози, яка в цьому випадку була ідеальною, — додає вона, — щоб представити цю нову еволюцію в моєму житті до майбутнього, повного змін — і нових починань!"

Анною Клівленд з батьком
Анною Клівленд з батьком

Враховуючи роль Джефферсона у вихованні багатьох поколінь лондонських модних талантів, не бракувало й дизайнерів, яких він міг би запросити на великий день. Тим не менш, він точно знав, кого запитати: Кім Джонс з Dior Men. "Ми з Кімом були друзями від початку 2000-х, коли він уперше заснував власний лейбл, — каже Джефферсон. — Тепер він — найкращий дизайнер чоловічого одягу свого покоління, тому для мене було справжньою честю, що він і Дім Dior створили для мене два індивідуальні образи". Для весільної церемонії Джефферсон і Кім вибрали двобортний костюм-двійку ніжно-блакитного кольору. "Мені подобається стиль двобортного піджака з одним ґудзиком — це чудово, — додає Джефферсон. — І колір супершикарний". Але яка деталь була найкращою із усіх? Ілюстрації новоспеченої пари від французького дизайнера Жана-Шарля де Кастельбажака були заховані в підкладці піджака Джефферсона. (Вони також з’явилися на весільних запрошеннях і в сірій краватці з нестандартним гербом, яку носив Джефферсон.)

Анна Клівленд
Анна Клівленд

Джефферсон Хек
Джефферсон Хек

У суботу, 15 липня, друзі та родичі прийшли до церкви Святого Якова в Дорні, щоб побачити, як пара пов'язує себе узами шлюбу. Джефферсон та Ганна обрали церкву через її "романтичну та інтимну" атмосферу. "Вона маленька, але гарна, як листівка, — каже Анна. — Ла Стейсі створила радісну та веселу атмосферу і як жінка-вікарій оформила для нас цю стародавню церемонію в дуже сучасний спосіб. Ми її любимо. Органіст зіграв "God Only Knows" групи Beach Boys, а Бенн Нортовер прочитав "Весільну пісню" Боба Ділана". Тільки-но церемонія почалася, все нервування відразу розвіялося. "Я так нервував, доки не побачив, як Анна входить до церкви, тоді емоції просто зашкалювали", — каже Джефферсон.

Коли гості вийшли із церкви, розпочалася справжня вечірка. "Наш дорогий друг Варіс Ахлувалія щойно випустив своє нове безалкогольне шампанське з назвою "Кохання перемагає все", тому ми були такі горді, що можемо подати його, оскільки ніхто з нас не п'є", — кажуть вони зі сміхом. Після пара поїхала на Bentley Mulsanne 2016, а весільна вечірка пішла за ними у вищезгаданих Routemasters, всі зібралися в Oakley Court і були швидко доставлені в намети на березі річки, де насолодилися веганською і безглютеновою вечерею від шеф-кухаря Джонні Коллінза та Матео Зелонкой.

Кейт Мосс з дочкою
Кейт Мосс з дочкою

Джефферсон Хек і Тільда Суінтон
Джефферсон Хек і Тільда Суінтон

Список гостей дійсно видався неймовірним. На весіллі була колишня жінка Джефферсона Кейт Мосс з їхньою дочкою Лілою Мосс, завітали чимало представників світу кіно, мистецтва, музики та фотографії, зокрема Тільда Свінтон, Бьорк, Хайдер Акерманн, Нік Найт, Дебра Шоу, Белла Фрейд, Карла Отто, Зак Позен, Дафна Гіннес, Юрген Теллер, Андреас Кронталер, Ерін О та інші. "Ми дуже вдячні всім за підтримку, — каже пара. — І ми такі щасливі, що в нашому житті є такі прекрасні друзі та сім'я".

Коли весілля почало набирати обертів, Джефферсон і Анна втекли швидко переодягнутися у свій номер для молодят в Оклі-Корт. Джефферсон повернувся в чорному смокінгу Dior Men з парою кріперсів, які він розробив для 30-ї річниці Underground Shoes — плюс годинник Octo Finissimo Tourbillon бренду Bulgari — тоді як Анна одягла райдужну сукню з лелітками Laura Biagiotti. "Мені подобається те, як ця сукня рухається і сяє — це чарівний вибір для блискучого дня", — зазначає вона.

Джефферсон Хек і Анна Клівленд
Джефферсон Хек і Анна Клівленд

За матеріалами: vogue.com

Фото: Darren Gerrish

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.