До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 порад, як вибрати вінтажну весільну сукню

Принцеса Беатріс здивувала всіх вибором вінтажної сукні для церемонії одруження з Едоардо Мапелло Моцці, яка відбулася 17 липня. Наречена позичила вінтажну сукню у своєї бабусі, королеви Великобританії. Свого часу образ розробив британський дизайнер Норман Хартнелл для виходу Єлизавети II на прем'єрі фільму "Лоуренс Аравійський" в 1962 році. У такий спосіб Беатріс підкреслила свою повагу до бабусі і підтримала тренд сталого розвитку. Наречена внесла лише одну корективу у весільний образ — додала повітряні рукави з листкової органзи.

Весілля принцеси Беатріс і Едуардо Мапелли Моцці

Не лише принцеса Беатріс упевнена, що весільну сукню можна вдягнути не один раз. Зараз вінтаж стає дедалі популярнішим рішенням для екологічно свідомих наречених. За статистикою Lyst, пошук таких термінів, як "вінтаж", "секонд-хенд" або "старий", збільшився у минулому році на 38 відсотків. "Люди усвідомили, що перевагою вінтажа є його екологічність, — розповідає Vogue Лілі Кайзер, власниця вінтажного весільного бутика в Лос-Анджелесі Happy Isles. — Це вплинуло на увесь весільний ринок. Наречені тепер прагнуть не просто чогось унікального, а того, що не заподіє шкоди навколишньому середовищу". Vogue.ua розповідає, як вибрати вінтажну весільну сукню.

Реклама
Весілля принцеси Беатріс і Едуардо Мапелли Моцці
Визначіться з силуетом

Звуження стилістичних меж допоможе вам знайти ідеальну вінтажну сукню. "Визначіться з тим, який тип образу ви хочете, щоб потім зберегти натхненні ним уявлення і зрозуміти, яке десятиліття вам підходить", — каже Кайзер. Сам він пропонує зайти на такі сайти, як 1stdibs.com, а також переглянути варіанти суконь за хештегом #vintagebridal в Instagram.

Як і при виборі нової сукні, силует має важливе значення. Наразі сукні 1950-х і 1960-х років особливо популярні серед наречених — тенденція, яка, безсумнівно, збережеться завдяки вибору сукні принцесою Беатріс. "Сукні зі спідницею-олівцем у стилі Мерилін Монро стають дедалі популярнішими", — пояснює Кайзер, додаючи, що після пандемії також зріс попит на розслаблені весільні образи для більш камерних весіль. "Багато хто схиляється до розслаблених силуетів 1970-х років, а також мінімалістичних образів у стилі 1990-х".

Happy Isles
Знайдіть найкращих дизайнерів вашого улюбленого десятиліття

Якщо ви шукаєте сукні в інтернеті, то правильним буде знайти кілька зіркових брендів у своєму десятилітті, які допоможуть вам визначитися з вибором. "Мені подобається Gene Shelley кінця 1950-х і початку 1960-х років", — коментує Кайзер, додаючи, що кутюр'є James Galanos і Pauline Trigère також є іменами, вартими уваги.

Якщо вам більше до душі стиль 1970-х, зверніть увагу на такі бренди, як Ossie Clark і Halston. Якщо ж хочеться невимушенішого і мінімалістичного вбрання — придивіться до Jil Sander, Max Mara і Armani. "Сукні на бретельках з квадратним вирізом з колекцій Max Mara 1990-х зараз дуже популярні, — каже Клер Льюїс, засновниця лондонського онлайн-бутика Retold Vintage. — Я безсумнівно схиляюся до простих силуетів".

Визначіться з бюджетом

Визначтеся з бюджетом заздалегідь, адже це також допоможе звузити межі пошуку. "У Happy Isles є прекрасний вибір образів від 695 до 895 доларів, де представлено менш формальне вбрання і коротші сукні", — пояснює Кайзер.

"Ще у нас є фірмові речі більш невимушеного стилю за ціною від 950 до 1400 доларів. Є категорія від 1800 до 2400 — сукні Gene Shelley 1960-х років, а також інші чудові бренди, з якими більшість покупців наразі не так добре знайомі. І останній розділ — вiд 2800 до 6800 доларів: тут представлене офіційне вбрання світових Домів моди, таких як Oscar de la Renta, Yves Saint Laurent і Alaïa".

Happy Isles
Знайдіть першокласного кравця

Більшість вінтажних весільних суконь потребують підгонки, щоб убрання ідеально пасувало вашій фігурі. "Воно може бути завеликим, але у світі є лише одна така сукня, і тому її доведеться підганяти під вас", — каже Кайзер, додаючи, що не слід боятися перешивати вінтажні образи, заради того, щоб досягти сукні своєї мрії. "Є сенс трохи поміркувати про те, яким виріб може стати, — додає Льюїс і нагадує, що навіть принцеса Беатріс вирішила допрацювати свою сукню і додала рукави. — Це розширює спектр доступного для вас".

Придивіться до якості тканини

Купуючи речі наживо, набагато легше розглянути якість тканини і конструкцію сукні, але це набагато складніше за умови онлайн-шопінгу. У зв'язку з цим, важливо отримати якомога більше інформації. "В описі багатьох речей може бути зазначено, що вони з органзи або шифону, але насправді це поліестер. Я раджу перепитувати у продавця, йдеться про шифон із шовку чи з поліестеру, адже це має величезне значення, — пояснює Кайзер. — А ще варто уточнити, який матеріал був використаний для підкладки".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.