Можливо, ви не помітите цього, подивившись на неї (в цьому увесь сенс), але за кожним легким локоном француженки стоїть загін професіоналів, від перукарів до стилістів і колористів. Перукар Девід Маллет, чий паризький салон знаходиться на вулиці Нотр-Дам-де-Віктуар, є одним з таких експертів. Він і розповів, що француженки роблять зі своїм волоссям в цьому сезоні.
Які ж стрижки зараз носять французькі дівчата? "Зараз увага приділяється м'якості, — каже він. — Навіть коли ми робимо стрижку, яка раніше була геометричною, ми створюємо її м'який варіант. Французи хочуть бачити текстуру на кінчиках ". Естетика має бути "богемною, поетичною, м'якою", і, що найголовніше, за його словами, зріз не має бути строгим.
Одна зі стрижок, що дуже популярна і за межами Франції — це кошлатий маллет. Джим Моррісон з його скуйовдженим волоссям є чудовим, хоча і малоймовірним, прикладом. "Це поетичний м'який каскад волосся, який має прекрасний вигляд на прямому, хвилястому і кучерявому волоссі, — говорить Маллет. — Коли у клієнта довгий чубчик, ми стежимо, щоб його краї залишилися текстурованими, щоб чубчик рухався".
Зі слів Маллета, француженки "повністю відмовляються від прямого волосся", адже вважають, що це надає волоссю "мертвого" вигляду. Замість цього увага приділяється природному руху волосся: щоб воно видавалося ідеально недосконалим; безтурботним, але все ж спадало в правильному напрямку. "Вони роблять вигляд, наче їм усе одно, який вигляд має їхнє волосся, але насправді вони присвятили багато часу, щоб це було саме так, — сміється Маллет. — Жахливим француженки вважають пряме, гладеньке волосся з центральним проділом і відблисками, які починаються біля коріння і закінчуються на кінчиках. Ось що ненавидять француженки!"
Замість суцільного фарбування француженки надають перевагу вільнішому (але все ж професійному) дотику. Маллет каже, що їм подобається більш темна тінь біля кореня зі світлішим, розмитим кольором ближче до кінчиків. "Колір має бути об'ємним. Він має бути розпорошеним, м'яким і невизначеним", — говорить він. "Колір повинен розтікатися і танути у напрямку до коріння. Занадто гарні відблиски під забороною!"
Від Жанни Дамас до Віолетти Серра, ми всі хотіли б мати такий французький чубок, хіба не так? Маллет каже, що вся справа в тому, як його відстригти. "При стрижці довгого чубчика його кінці і краї мають бути потріпаними — вони повинні бути наче низ брюк, коли вони надягнуті", — каже він. Забудьте про всі тупі або гострі зрізи. "Ідеальний прямий чубчик — пряма ознака того, що ви тільки но з салону, — каже Маллет, — інакше він не був би французьким".
"Багато моїх клієнтів люблять створювати м'які вигини для денної зачіски, і хоча їм не подобається використовувати плойку за прямим призначенням, їм подобається використовувати її як інструмент для завивки", — говорить Маллет. "Ще одна чудова порада — підняти волосся руками. А найледачішим клієнтам ми радимо лягати спати з мокрим волоссям — ви прокинетеся з природно скуйовдженим пасмами!"
Як і всі інші маніпуляції з волоссям, засоби повинні бути абсолютно непомітними на волоссі, покращувати їхню текстуру або приховано згладжувати кучеряве волосся, але ніколи не бути занадто очевидними. "Всі хочуть невелику хвилю, але вам потрібен продукт, який приборкує волосся, не обтяжуючи його", — говорить Маллет.
Текст: Hannah Coates
За матеріалами vogue.co.uk