5 секретів застосування олійки для волосся, про які ви не знали

Навколо олійок для волосся існує безліч міфів. Ми попросили технологиню Kérastase Владіміру Мешбейн розвіяти деякі з них та розповісти, як правильно користуватися олійками для волосся, щоб отримати максимум результату.

Секрет №1. Обирайте правильні засоби

Олійка Elixir Ultime, Kérastase

Часто можна зустріти пораду використовувати в догляді за волоссям натуральні олії: кокосову, авокадо, баобаба — з огляду на їхню "натуральність".

"У ХХІ сторіччі дивно наносити на волосся такі засоби, коли існують формули з доведеною дією, приємними ароматами та текстурами, у витончених пакуваннях та зручні у використанні", — каже Владіміра. — Крім того, кокосова, горіхова, соняшникова, лляна та кунжутна олії мають потужні аромати, які зовсім не асоціюються з доглядом за волоссям. Це очевидно гастрономічний підтекст, недоречний на волоссі".

Олійка Elixir Ultime, Kérastase

Крім того, звичайні олії, які так часто радять використовувати в догляді за волоссям, мають слабкі проникні здібності. Залишаючись на поверхні стрижня, вони можуть обтяжувати пасма, потребують змивання, а отже, не замінюють професійного догляду перед укладанням.

Проте професійні засоби частіше за все складаються одразу з декількох видів олій, що мають оптимальну проникну здібність. У складі Kérastase Elixir Ultime є елементи, які переносять на собі молекули води, а отже, краще зволожують волосся зсередини. До складу засобів додають й інші інгредієнти, головна функція яких — створювати захисний шар на поверхні волосся без обтяження.

Олійка Elixir Ultime, Kérastase

Секрет №2. Використовуйте олійку замість парфумів (або разом з ними)

У літню спеку олійка для волосся може використовуватися як парфуми: волосся чудово утримує молекули аромату, не перенавантажуючи нюх. Над парфумерною композицією олійки Kérastase Elixir Ultime, яка поєднує ноти фрезії, сандалу та геліотропу, працював французький парфумер Ніколас Бьольє, який створив безліч парфумерних шедеврів для відомих світових брендів.

Секрет №3. Не залишайте олійку на ніч

Часто в тіктоку або інстаграмі можна зустріти поради залишити олійку на волоссі принаймні на годину або на ніч "для більш інтенсивного ефекту". Зазвичай ці поради стосуються "натуральних" олій.

"Звичайні олії проникають у структуру волосся доволі довго (1-8 годин, залежно від виду), — коментує Владіміра. — Але такі трюки можуть зіпсувати постільну білизну (а спати в целофановій шапочці, щоб цього уникнути, — щонайменше спекотно). Крім того, таке зволоження матиме малопомітний ефект після миття голови. А при регулярному застосуванні такого лайфгаку з побутовими оліями — кокосовою, оливковою, аргановою тощо, — можемо отримати переобтяження волосся".

Секрет №4. Обирайте коктейлі олій

Деякі олійки діють ефективніше, ніж інші. Так, олія камелії дикої зміцнює волосяний фолікул, надає блиску; кукурудзяна олія має антиоксиданти властивості, олія насіння марули забезпечує максимальне зволоження.

Секрет №5. Уникайте двох розповсюджених помилок

Найрозповсюдженіша помилка в нанесенні олій (в яких, на відміну від Elixir Ultime, Kérastase, немає термоактивних компонентів) — нанесення їх перед гарячим укладанням або перед тим, як вийти на яскраве сонце. У цьому випадку волосся буквально підсмажується під дією високих температур.

Друга за частотою помилка у використанні засобів — завелика кількість продукту. Достатньо одного-двох натискань на помпу, щоб отримати оптимальну кількість засобу, якого вистачить на кінчики всього волосся.

Про олію Elixir Ultime, Kérastase

Олійка Elixir Ultime, Kérastase

Олійка Elixir Ultime Kérastase — це універсальна олійка-концентрат для тьмяного волосся, яке потребує додаткового блиску. Із цього року вона виходить у флаконі з можливістю повторного наповнення за допомогою змінного блоку. Рефіл виготовлений з 95% переробленого пластику, а пляшечка — з 30% переробленого скла.

Олійка Elixir Ultime, Kérastase, та рефіл до неї
Рефіл до олійки Elixir Ultime, Kérastase

До складу входять екстракти дикої та французької камелії, яку вручну збирають у Бретані, олії марули та дикої камелії. Цей коктейль інтенсивно живить навіть сильно пошкоджене волосся та надає йому м'якості, еластичності і сяйва.

Можливість повторного використання паковань поширюватиметься і на наступні продукти бренду, адже екологічна складова та стала модель розвитку — це важливі цінності Kérastase, що формують його ДНК.

Крім того, універсальна олія для волосся Elixir Ultime має термозахисний ефект, забезпечує високий рівень блиску, миттєво надає м'якості та гладкості волоссю і знімає пухнастість. На додачу, засіб допомагає зміцнити волосся та запобігає його ламкості.

GASANOVA X KÉRASTASE

Kérastase та модний бренд GASANOVA ексклюзивно до запуску олійки розробили гребінець – аксесуар для волосся, який можна придбати в шоурумі бренду. Частина коштів йде на благодійність.

Гребінець прикрашений лого GASANOVA з одного боку та лого Kérastase – з іншого та має отвір, що дозволяє носити його на шиї як підвіс (а за потреби -– використовувати за призначенням). Вин виконаний з латуні та покритий 24-каратним золотом.

Популярне на VOGUE