10 найкращих зачісок героїнь серіалів усіх часів

HAIR
1 лютого 2023

Згадуємо найяскравіші зачіски героїнь серіалів усіх часів.

Іноді зачіска героїні може сказати про персонажку більше, ніж вся роль: як, наприклад, бездоганне укладання "степфордської дружини" у виконанні ДжинніферГудвін в серіалі "Чому жінки вбивають" або волосся-броня, за яким ховається героїня Ніколь Кідман у серіалі "Велика маленька брехня" (нагадаємо, вона транслює назовні, що в неї щасливий успішний шлюб, а сама потерпає від домашнього насильства). Згадуємо найяскравіші зачіски героїнь з найвідоміших серіалів усіх часів.

ДейнерісТаргарієн, "Гра престолів"

Кевін Александер – славетний дизайнер зачісок, і саме він вигадав зачіску Дейнеріс (та інших героїв і героїнь "Гри престолів"). Конструкції на голові Дейнеріс – складні й архітектурні, подібні творам мистецтва. Це перуки: після дня знімань зі спецефектами, коли щось димить, волосся стає попелясто-сивим. Перуки коштують близько семи тисяч доларів кожна (й тут чимало залежить від довжини) та виготовлені з натурального волосся.

Селеста Райт, "Велика маленька брехня"

Саме Селеста була тією жінкою, що тримається на людях, поки в її власному будинку, за зачиненими дверима, відбувається насилля. Селеста транслює добробут і бездоганність, як і її зачіска. Вона дещо штучна, але це не помилка, а задум стилістки Мішель Селії, володарки Еммі. Це дуже відома перукарка, яка працювала, зокрема, в "Декстері", "Голодних іграх", "Американській історії жахів".

Королева Шарлотта, "Бріджертони"

Над б’юті-образами серіалу про Лондон епохи Регентства працювала команда на чолі зі стилістом з питань макіяжу і зачісок Марком Пілчером (він 15 років працював у театрі Вест-Енду ) і Клер Метьюз. Марк Пілчер каже: "Коли я вивчав інформацію про королеву Шарлотту, то з’ясував, що вона африканського походження, і це дало мені набагато більше можливостей для створення її б’юті-образів. Я використовував силуети того періоду, але зміг застосувати пасма, коси й стилі з афротекстурою з огляду на контекст. Гігантське афроукладання було у формі перуки Гейнсборо, але схоже на зачіску Бейонсе в ролі Фоксі Клеопатри у стрічці "Голдмембер" (2002)".

Рейчел, "Друзі"

"Стрижка як у Рейчел", пишна й об’ємна зачіска з пасмами-пір’ям, як у Дженніфер Еністон в 90-х, була (і досі залишається) головним референсом в перукарнях.

Об'ємна, недбала, з пасмами різної довжини, ця зачіска уособлювала характер героїні Дженніфер Еністон: імпульсивної, кумедної Рейчел. Цікаво, що стрижка повернулася одночасно із серіалом Friends: TheReunion; за даними косметичного ритейлераJustMyLook попит на "зачіску Рейчел" виріс на 179%, а Селена Гомес і Белла Гадід приміряли варіації "стрижки Рейчел". Варіації стрижки Рейчел Sachel (ShaggyRachel) та Brachel(нашарування "пір'я" з 90-х, та об'ємний чубчик з 60-х, як у Бріжит Бардо).

Лора Палмер, Твін Пікс

Зачіска героїні культового серіалу "ТвінПікс" Лори Палмер – уособлення невинності: світлий колір, наївні кучері, святкова діадема та ніжний чубчик. Швидко виявляється, що зачіска – така ж омана, як і вигадана репутація Лори, чиє тіло за сюжетом знаходять у пластиковому мішку. ЄйчУейнКукер працював лише над першим епізодом серіалу як стиліст із зачісок, проте образ Лори ввійшов в історію.

Кет Ернандес, "Ейфорія"

Американська акторка та топмодель Барбі Феррейра грає роль дівчини, що розкриває власну сексуальність, працюючи вебкам-моделлю. Героїня Кет Ернандес – одна з найпопулярніших в серіалі "Ейфорія", а її зачіска, сміливий боб, ілюструє дорослішання та нові грані чуттєвості.

Сексуальне виховання

Емма Маккей могла би бути майже точною копією Марго Роббі, яку вважають однією з найгарніших жінок планети. Проте її зачіска – розділова між добропорядністю та бунтом, ода гранжеві.

Відросле коріння, жовтуватий блонд і пофарбовані в рожевий кінчики волосся – це красномовна опозиція зачісці (та характеру) Джин Мілберн, безапеляційній та блискучій сексологині, роль якої грає Джилліан Андерсон. До речі, коротка стрижка та матовий блонд останньої – окремий претендент на позицію в цьому топ-10.

Керрі, "Секс і місто"

Здається, це саме Керрі привчила весь світ обожнювати кучеряве волосся. Команда стилістів із зачісок вигадувала дедалі нові укладання для цієї гриви. Іноді додавалося фарбування пасмами, іноді – вдавалися до бобу. Проте довге освітлене волосся, як водоспадом спадає по спині, – це дійсно iconic-стиль.

Джун, Оповідь служниці

Джун у виконанні Елізабет Мосс – одна з найпопулярніших героїнь в історії серіалів. У першому сезоні її зачіски не видно взагалі: вона схована за головним вбранням, яке чимось нагадує шори. Прикрите волосся – це одна з найважливіших тем у боротьбі за права жінок. Так, Іран сколихнувся через смерть 22-річної Махси Аміні, що "неправильно" носила хіджаб: її забили до смерті представники поліції моралі.

Нагадаємо, хіджаб-революція спалахнула восени 2022-го, але дозрівала довгі 43 роки, від утворення злочинного режиму аятоли, який відібрав в іранських жінок права й свободи.

Естер, "Неортодоксальна"

Коротке волосся Естер, яку в серіалі "Неортодоксальна" зіграла ШираХаас, – це більше ніж просто зачіска: це короткий нарис культурної прірви між сучасним суспільством та релігійними спільнотами. Заміжні жінки в ортодоксальних юдеїв не мають права показувати волосся: натомість вони носять перуки, а голови їм голять – це частина весільного ритуалу.

Естер тікає з Н'ю-Йорка від чоловіка та релігійної громади в Берлін та відмовляється від перуки. У сцені, що зафіксувала цей момент, – жодного бунту, лише кроки назустріч собі та пізнання себе нової, вільної.

Популярне на VOGUE