До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому Біллі Портер одягнув сукню-смокінг на церемонію "Оскар"

На 91-й церемонії вручення премії "Оскар" Біллі Портер, відомий своєю роллю у серіалі "Поза", вирішив кинути виклик всіляким нормам: на червоній доріжці він з'явився в досить незвичайній сукні. Ансамбль Christian Siriano, виготовлений за індивідуальним замовленням, включав піджак смокінга з гострим вирізом, білу сорочку з рюшами, краватку-метелик і пишну оксамитову сукню без бретелей. Ставка на мужність і жіночність, що кинула виклик жорсткому голлівудському дрес-коду, була на межі у всіх сенсах.

Біллі Портер у сукні-смокінгу Christian Siriano на 91-й церемонії вручення премії "Оскар"

Для актора і співака такий вибір був не випадковим, а глибоко особистим. Портер поділився думками про те, як його вихід став потужним інструментом самовираження.

Реклама

"Мене завжди надихала мода. Моя бабуся, моя мама – вони завжди були стильними. Я ріс з прихильністю до моди, але у мене була межа способів самовираження. Коли ти чорний і гей – твоя мужність перебуває під питанням. Я мав справу з великою кількістю гомофобії, безпосередньо в зв'язку з вибором одягу".

"Зараз я перебуваю на тому життєвому етапі, коли мене запрошують на червоні доріжки, і мені є що сказати через одяг. Моя мета – бути живим предметом політичних дискусій кожного разу, коли я десь з'являюся. Я хочу кидати виклик очікуванням".

"Що таке мужність? Що це означає? Жінки з'являються щодня в штанах, але в ту хвилину, коли чоловік одягає сукню – світ валиться".

Біллі Портер на червоній доріжці "Золотого глобуса"

"Рожевий кейп, який я одянув на "Золотий глобус" змінив для мене все. У мене вистачило сміливості штовхнути статус-кво. Я думаю, що чоловікам на червоній доріжці хотілося б більше гратися. Індустрія маскується під інклюзивність, але актори бояться, що якщо вони проявлять себе за межами утвердженого статусу, то можуть бути сприйняті як занадто жіночні, і, в результаті – не отримають чоловічу роботу, наприклад, роль супергероя".

"Мода має здатність чіпати людей по-іншому. Я був на шоу Christian Siriano. Я любив його ще з часів Project Runway. Він був першою людиною, яка зрозуміла, що всі носять одяг, а не тільки люди з нульовим розміром".

"Ми хотіли грати між чоловічим і жіночим. Цей образ був цікавим, тому що це не перетягування. Я не трансвестит, я чоловік у сукні. Крістіан придумав смокінг одягнений на бальну сукню. Взуття я вибрав у Rick Owens. Рік дуже гнучкий, коли справа доходить до підлоги і рок-н-ролу".

"[На першій примірці сукні] я відчував себе живим. Я відчував себе вільним. І відкритим, і сяйним. І красивим! Що рідко зі мною трапляється. Я не завжди почувався так добре. Це дійсно дивно, як одяг впливає на ваш дух".

"Людям буде дуже незручно дивитися на мою чорну дупу у бальній сукні, але це тільки моя справа і це більше нікого не стосується".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.