До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ікона стилю: актор Пол Ньюман

Актор, режисер, автогонщик, філантроп і продавець соусів для салатів: Пол Ньюман був справжньою голлівудською іконою середини XX століття.

Пол Ньюман в Венеции, 1963Пол Ньюман у Венеції, 1963

З погляду стилю, Ньюман уособлював наступне покоління акторів після "Золотої доби Голлівуду", з-поміж представників якого — Кларк Ґейбл, Кері Ґрант, Гері Купер і Гамфрі Боґарт. Отже, стиль Ньюмана був менш формальний і традиційний, відповідно до моди 1950-х і 1960-х. Він завжди мав невимушений, легкий і автентичний вигляд. Був адептом традиційної американської препі-естетики і носив прості сорочки, поло, краватки, лофери та светри. Вибираючи такий одяг, Ньюман дав зрозуміти, що він — зразковий приклад "нового чоловіка", того, хто може мати стильний та абсолютно сучасний вигляд. І таким він був усе своє життя.

Реклама
Пол Ньюман, 1965Пол Ньюман, 1965
Пол Ньюман, 1958Пол Ньюман, 1958

Ньюман був прихильником монохромних образів або принаймні нейтральної колірної схеми. Його неможливо було зустріти в кричущих візерунках, яскравих відтінках або чомусь надмірному. Найсміливішими предметами одягу в його гардеробі були яскраво-блакитні джинсові сорочки або сині костюми, і тільки тому, що вони увиразнювали його знамениті блакитні очі.

Пол Ньюман, 1950-еПол Ньюман, 1950-ті
Пол Ньюман, 1955Пол Ньюман, 1955

Здебільшого Пол Ньюман носив повсякденний одяг, а не вишукані костюми або спортивне вбрання. Він рідко, якщо взагалі колись, засвідчував своїм виглядом, що дбає про стильний образ. Міг закотити рукави своєї сорочки або накинути на плечі светр, показуючи в такий спосіб, що гарний вигляд можна мати навіть тоді, коли ваше вбрання не подібне до одягу в стилі денді.

Пол Ньюман на гоночной трассе, сентябрь 1968 годаПол Ньюман на перегоновій трасі, вересень 1968 року

Разом зі Стівом Макквіном Ньюман уперше став носити протисонцеві окуляри-авіатори з великою оправою. Він знав, що ця форма личить йому, і вибирав її впродовж усього життя. Сказати, що Пол Ньюман був "прихильником годинників", — це нічого не сказати, оскільки годинник Rolex можна побачити майже на кожній світлині з актором. Насправді іноді кажуть, що Ньюман власними руками (каламбур) збільшив кількість продажу вінтажних годинників Rolex. Історія свідчить, що в 1968 році дружина Ньюмана, Джоанн Вудворд, шукала подарунок, який передав би її почуття до чоловіка. Вона вибрала Rolex Cosmograph Daytona, годинник для перегонників, на задній кришці якого було вигравійовано напис "Drive Carefully Me". Зв’язок Ньюмана з перегонами додав цьому годиннику загадковості й розкрутив лінійку Daytona, зокрема модель із чорно-білим циферблатом, що стала відома як "Пол Ньюман". Сьогодні вона зазвичай продається за шестизначну суму й вище. А 2017 року оригінальний годинник Ньюмана пішов з аукціону за рекордну суму в 17,8 мільйона доларів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.