До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Стиль Майкла Джордана — причина, чому ви маєте придбати берет

Люди зазвичай асоціюють берети з геніями мистецтва — Рембрандтом або Моне — і часто забувають, що Майкл Джордан, легендарний баскетболіст, якому сьогодні виповнюється 61 рік, чи не в найвишуканіший спосіб зміг приборкати цей головний убір.

Якщо ви дивилися документальний серіал Netflix "Останній танець", то напевне знаєте, що в Майкла Джордана було чимало модних моментів поза кортом, які відповідали приголомшливому рівню його подвигів на майданчику.

Реклама

У першому епізоді серіалу Netflix легенда баскетболу вирушає до Парижа на передсезонний турнір. В істинному стилі Джордана, він надіває берет, явно віддаючи данину поваги французькій столиці. Спортсмен поєднав культовий головний убір із чорною водолазкою й сірим костюмом у комплекті зі звичайними масивними штанами.

У наступних епізодах він також з’являється в беретах, зокрема, коли сідає до командного літака в січні 1998 року: струмливе кашемірове пальто до щиколоток, накинуте на зелену толстовку з капюшоном, на ногах новенькі білі Air Jordan, а на голові — задертий берет, як вишенька на торті. Щоб зміцнити власну відданість, Джордан учинив так, як і будь-хто на його місці, якби знайшов предмет одягу, що справді йому личить: він купив ще кілька, тільки іншого кольору. На початку третьої серії, у листопаді 1997 року, він з’являється на тренуванні в чудовому бежевому пальті й ще прекраснішому бежевому береті.

А чого вартий епізод, коли 21-річний Джордан прогулюється стадіоном Чикаго перед своєю першою передсезонною грою НБА 1984 року. Він робить це в блискучому чорному шкіряному бушлаті з відповідним шкіряним беретом. Приголомшливо сміливий образ, особливо для худорлявого новачка, що прямує до роздягальні, де повно досвідчених ветеранів баскетболу.

Кадр із серіалу "Останній танець", 2020

Можливо, згодом 34-річний Джордан побачив у своїх нових беретах спосіб знову виявити юнацьку браваду — подібно до того, як він зашнурував занадто маленьку й дуже стару пару Air Jordan 1, щоб рознести Knicks у його останній грі на "Медісон-сквер-гарден". Або, що ймовірніше, він просто зрозумів, що має страшенно гарний вигляд у головних уборах. До того ж у всіх. Попри те, що в нього найзнаменитіша лисина у світі, молодий Джордан майже ніколи не мав кращого вигляду, ніж тоді, коли прикривав її: чи то бейсболками, чи то панамами, чи то шапочками або найближчим американським аналогом берета — газетником.

Джордан — аж ніяк не єдина причина придбати берет. Цей головний убір відомий досить давно, щоб закріпити за собою поважний статус. Можна навіть стверджувати, що він такий самий знаковий і довговічний, як біла футболка або сіра толстовка з капюшоном. І хоча, можливо, він ніколи раніше не спричинював галасу, пов’язаного із сучасними трендами, берет і досі є незамінним доповненням до зміни головних уборів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.