До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Володимир Зеленський зустрівся з Джо Байденом у Вашингтоні

21 грудня в Білому домі відбулась історична зустріч двох президентів: Володимира Зеленського та Джо Байдена. Офіційний візит у Штати для українського президента став першим виїздом за межі України з початку повномасштабної війни. Але мета візиту надважлива: Зеленський прибув до Вашингтона задля перемовин з Джо Байденом щодо нового пакета військової допомоги Україні, зокрема, постачання нових систем ППО.

Реклама

Розпочалася зустріч із привітання Володимира Зеленського в Білому домі. Там український президент передав Джо Байдену відзнаку "Хрест бойових заслугу", яку буквально напередодні спеціально для Байдена йому передали в Бахмуті командири систем Himars. Після цього президент України виступив у Конгресі США, де зірвав неодноразові овації. Конгресменам Зеленський подарував український прапор від захисників Бахмута — найгарячішої точки на фронті.

Володимир Зеленський та Ненсі Пелосі
Володимир Зеленський та Ненсі Пелосі

На спільній пресконференції президенти Зеленський і Байден відповіли на запитання журналістів, а також розповіли про майбутню співпрацю двох країн. Зокрема, президент Джо Байден наголосив: "Україна перемогла в битвах за Київ, Херсон, Харків, Росія не виправдала жодного зі своїх сподівань. Ми знаємо, що ви прагнете справедливого миру, а путін не має наміру припиняти цю війну. Тому США готові й далі підтримувати Україну — скільки це буде потрібно". На підтвердження слів Байдена того ж дня надійшли офіційні новини з Вашингтона: США оголосили про черговий пакет військової допомоги Україні, що містить, зокрема, системи ППО, які можуть збивати крилаті ракети на більшій відстані й висоті, порівнюючи з наявними в Україні системами.

Знайшлося під час офіційної зустрічі двох президентів (яка, судячи з того, як приязно Байден обіймав за плече президента України, минула дуже тепло) і місце для жартів. Так, відповідаючи на запитання журналістки про те, який меседж він хотів би передати путінові, Володимир Зеленський відповів: "Для чого людині з абсолютно хворим ставленням до світу надсилати меседжі? Я можу надсилати меседжі президентові Байдену — тому що я поважаю його як людину, як президента, як чоловіка. Наприклад, коли ми отримаємо системи Patriot, ми надішлемо сигнал, що хочемо отримати ще Patriot", — пожартував Володимир Зеленський.

До речі, заради офіційного візиту у Вашингтон президент України не зрадив свого "тактичного" образу, в якому він з’являється на публіці вже 10 місяців — на офіційних зустрічах голова нашої держави був у світшоті з лаконічним гербом України та зручних тактичних штанах.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.