До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перші кадри після визволення українських захисників

Служба безпеки України поділилася унікальними світлинами – першими кадрами після довгоочікуваного обміну полоненими, в межах якого 215 українських захисників повернулися додому. З них 108 – бійці полку "Азов". Очільник СБУ Василь Малюк також розповів деталі обміну.

Повернення українських захисників додому

За його словами, з 215 полонених, яких врятували з російського полону, безпосередньо 200 захисників обміняли на Віктора Медведчука: "Медведчук – це не просто кум путіна, а якісно задокументований нами державний зрадник. Його провина повністю зафіксована у відповідних матеріалах, які зібрала СБУ. Крім того, під час роботи в справі Медведчука ми знешкодили не одну агентурну мережу, затримали багатьох державних зрадників та здобули велику кількість важливої інформації, яку використовуємо в контррозвідувальних заходах. А тепер завдяки обміну ми змогли витягнути з російського полону героїв, на яких так чекають удома".

Реклама
Михайло Діанов
Катерина Поліщук
Дмитро Козацький

Також важливо зазначити, що п’ять українських командирів – Денис Прокопенко ("Редис"), Святослав Паламар ("Калина"), Сергій Волинський ("Волина"), Денис Шлега та Олег Хоменко повернулися не в Україну, а були доставлені до Туреччини. У цій країні вони пробудуть до кінця війни. "Україна домовилася з Туреччиною, я говорив з президентом Ердоганом, що 5 наших командирів, яких звільняють з полону, перебуватимуть у повній безпеці в комфортних умовах і під особистою протекцією президента Туреччини на час до кінця війни. Але ми забезпечимо можливість родинам з ними бачитися", – зазначив Зеленський. Ділимося першими світлинами наших захисників після обміну.

Українські командири в Туреччині
Святослав Паламар
Денис Прокопенко

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.