До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Обличчя війни: в Києві відкривається фотовиставка на підтримку ЗСУ

Український незалежний фотограф Віталій Юрасов за у партнерстві з MacPaw Foundation представляє першу авторську виставку War Face Project. З 15 по 20 жовтня в MacPaw Space можна буде побачити світлини, які фотограф задокументував на фронті.

Фото: Віталій Юрасов
Фото: Віталій Юрасов

Реклама

Віталій Юрасов ― фотограф, який останні півтора року через об’єктив своєї камери досліджує та документує війну в різних її контекстах — від наслідків влучань у цивільні об‘єкти до "нуля". Через свою роботу автор закарбовує історію, знайомить з нашими героями та привертає увагу суспільства до війни в Україні крізь призму власного естетичного бачення.

"Останні півтора року свого життя я присвятив документуванню цієї війни. Багато де був, багато чого бачив, і майже всюди зі мною була камера. Вона заводила мене у різні місця і знайомила з неймовірними людьми. І чим далі, тим більше я усвідомлював, що повинен продовжувати знімати, закарбовувати обличчя війни та ділитися тим, що бачу. Документування війни стало моєю основною діяльністю", — зазначає Юрасов.

Нуль, окопи, обміни полонених, закриті операції спецпідрозділів, фахівці, смерть, радість, мужність, братерство — все це Юрасов пропускав крізь себе і намагався закарбувати для історії за допомогою фотографії. Йому вдалося акумулювати багато важливих моментів і людей на своїх фото.

Фото: Віталій Юрасов
Фото: Віталій Юрасов

"Роботи Віталія – дуже особливі та відрізняються від багатьох інших, які мені доводилось бачити. Особливо ті, на яких зображені емоції наших захисників, що повернулись з полону на рідну землю. З моменту, коли я побачила ці фото, постійно думала про те, що їх треба обов’язково побачити всім. Так і з’явилась ідея зробити виставку у нашому просторі MacPaw Space", –– розповідає Анна Манухіна, CSR Lead в MacPaw.

"Одна з цінностей MacPaw Space – надавати простір для ідей, які в результаті здатні ініціювати значущі зміни. Приймати виставку робіт Віталія для нас – велика честь, адже ми віримо, що цей культурний проєкт здатний сколихнути серця багатьох людей", –– коментує Валерія Букаренко, супервайзерка MacPaw Space.

Фото: Віталій Юрасов
Фото: Віталій Юрасов

Вхід на виставку – за донат на MacPaw Foundation.

MacPaw Foundation — благодійний фонд компанії MacPaw, створений у 2016 році для реалізації соціальних проєктів компанії. З лютого 2022 року, з початком повномасштабного російського вторгнення MacPaw Foundation закуповує і передає захисне спорядження, засоби тактичної медицини, а також системи зв’язку для українських захисників

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.