До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Американський гурт Gogol Bordello випустив трек про тероборону України

Американський гурт Gogol Bordello випустив трек, присвячений захисникам України. В основі пісні – мотиви традиційного гуцульського танцю "Аркан". Сингл дістав назву – Teroborona.

Євген Гудзь, засновник гурту Gogol BordelloЄвген Гудзь, засновник гурту Gogol Bordello

"Тероборона – це підрозділи громадянської оборони, що згуртували цивільних, які стали на захист України. Чимало наших друзів, артистів і музикантів були змушені взяти до рук зброю та приєднатися до тероборони. Це присвята їхній відвазі та, звісно, відвазі кожного захисника. Корінням пісні є добре відомий український танок „Аркан" зі справжнім гуцульським духом", – ідеться в описі пісні на YouTube.

Реклама

Композиція Teroborona записана українською мовою спільно з колективом The Cossacks. Відео до пісні спродюсували творці YouTube-каналу Kinodopomoha. Трек увійде до збірки Artdopomoha, де будуть пісні українських артистів про військове вторгнення росії в Україну. Музиканти додали, що всі надходження від прослуховування треку Teroborona та перегляду кліпу передадуть на допомогу Україні.

Зазначимо, що Gogol Bordello активно висловлюють підтримку Україні. Гурт заснував 1999 року українець Євген Гудзь. Учасники колективу – переважно музиканти східноєвропейського походження.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.