До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Kenzo x Kansai Yamamoto — перша колаборація японських легенд

Цього року модний світ втратив двох неймовірно талановитих дизайнерів — Кензо Такаду і Кансая Ямамото. Японські модельєри переїхали до Європи приблизно в один час, наприкінці 60-х — початку 70-х років і власними яскравими роботами допомогли зробити революцію в індустрії. Нинішній креативний директор Kenzo Феліпе Олівейра Баптиста завжди мріяв створити колекцію, яка б по-новому об’єднала роботи двох маестро.

Kemzo x Kansai Yamamoto
Kemzo x Kansai Yamamoto

Після зустрічі з обома дизайнерами у 2019 році й отримання їхнього благословення Баптиста почав уявляти, якою буде колекція Kenzo x Kansai. "Кензо і Кансай були одержимі тваринами й обидва нескінченно переосмислювали традиційні зображення тварин у японському мистецтві, — каже Баптиста. — Тварини й малюнки тварин часто ставали об’єктом попманги Kansai, тоді як у Kenzo більше йшлося про взаємодію тварин з природою". Обидва дизайнери цінували молодіжну культуру, комфорт і рух нарівні із загальним почуттям радості. Найголовніше, зазначає Баптиста: "Обидва вважали, що мода має говорити з усіма".

Реклама
Kemzo x Kansai Yamamoto

Запропонована сьогодні колекція Kenzo x Kansai Yamamoto — посмертна данина поваги цим цінностям. У кампейні, який знято в Парижі, Баптиста інтерпретує роботи Кензо й Кансая, включно з футболками, куртками, штанами та аксесуарами з анімалістичною графікою, японським текстом і невеликими акцентами на обличчі. "Я вважаю, що Кензо і Кансай, імовірно, хотіли б запам’ятатися саме так. Обидва присвятили своє життя тому, щоб сповнити світ радістю", — говорить він.

Kemzo x Kansai Yamamoto
Kemzo x Kansai Yamamoto
Kemzo x Kansai Yamamoto
Kemzo x Kansai Yamamoto

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.