До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дизайнер Гайдер Акерманн про співпрацю з Тімоті Шаламе

З тих пір, як в кінці 2017 року засяяла зірка Тімоті Шаламе, йому вдалося зачарувати кожного. Він безстрашний перед модою, тому і очолює авангард молодих зірок, серед яких – Гаррі Стайлс, Чедвік Боузман і Езра Міллер, які нехтують традиційними правилами чоловічого одягу на користь експериментальних рішень. Згадайте вкриту кристалами жилетку-збрую Louis Vuitton, яку Шаламе вдягнув на церемонію "Золотий глобус", або сріблястий смокінг Haider Ackermann, який він вибрав для прем'єри кінострічки "Король" на Венеційському кінофестивалі.

Kid Cudi, Тімоті Шаламе і Гайдер Акерманн на Венеційському кінофестивалі

Неймовірно, але Шаламе збирає свої образи без допомоги стиліста. Платформа Lyst назвала актора другою найвпливовішою знаменитістю року після Меган Маркл. "Ефект Шаламе" призвів до збільшення онлайн-пошуку для Haider Ackermann на 806%. У зв'язку з новинами, Vogue розпитав дизайнера про співпрацю з молодим актором і його вплив на бренд.

Реклама

У вас з Тімоті дуже особливі стосунки. Як ви познайомилися?

Це було кілька років тому, коли він готувався до прем'єри "Називай мене своїм ім'ям" у Берліні. Зі мною зв'язався його агент. Тімоті був такий молодий, і я був заінтригований: я не знав, хто ця людина, тому мені було цікаво зустрітися з ним. З першої ж хвилини я вже знав, що ми співпрацюватимемо. Він дуже зрілий і володіє неймовірним ентузіазмом. До того ж він належить до оптимістичного покоління, що надихає.

Вам подобається фільм "Називай мене своїм ім'ям"?

Це історія, яка стосується всіх, бо ми всі можемо стати цими героями. Ми можемо бути Еліо. Для мене це не гомосексуальна чи пряма любовна інтрига, це просто людські почуття, і я вважаю, що Тімоті чудово впорався зі своєю роллю.

Тімоті Шаламе в Haider Ackermann на червоній доріжці BAFTA 2019

Унікальність Тімоті з погляду моди полягає в тому, що він працює один на один з дизайнерами. У нього немає посередника чи стиліста, правильно?

Це так. Ми просто багато розмовляємо, тому все вдається легко. Ні він, ні я, не шукаємо ексцентричності чи реакції публіки. Ми шукаємо нову форму елегантності, яка могла б бути більш розкутою, більш особистою, сміливішою. Чоловік це чи жінка, нас у будь-якому випадку приваблює людське ставлення. А в Шаламе воно відчувається незалежно від одягу.

Те, що ви кажете, нагадує мені про ваші стосунки з Тільдою Свінтон. Ви не можете відвести від неї погляду.

Я серйозно благословенний мати цих двох компаньйонів – ми вірні одне одному і любимо разом працювати. Я вважаю це дуже зворушливим у наш час, коли все так легко замінити і змінити. Вони могли б вибрати кого завгодно, тому...

Збільшення пошуку бренду на 806% якось вже вплинуло на ваш бізнес?

Знаменитості, безпосередньо чоловіки, які раніше вважали мене, скажімо, незвичним, тепер починають звертатися за моїми послугами.

Тімоті Шаламе в Haider Ackermann на червоній доріжці TIFF, 2018

Розкажіть про образ Тімоті для Венеційського кінофестивалю.

Тімоті сказав мені, що хотів би відкрити зі мною Венеційський кінофестиваль. Оскільки Тімоті неодноразово бував там, я подумав, що було б непогано просто мати стриманий і елегантний вигляд. Я знав, що люди все одно говоритимуть про нього, тому поставився до цього обережно. Я не хотів робити образ чорним, і не хотів робити кремовим, як для "Оскара". Ось ми і зупинилися на сірому. Він ідеальний для Венеції, для фільму, в якому йдеться про минуле, і для Генріха V, у якого в день весілля були легінси світло-сірого кольору. Все склалося дуже легко.

Але шовковий топ, подвійний ремінь. Чоловіки на червоній килимовій доріжці довго залежали від ідеї уніформи і завжди мали однаковий вигляд. Це був знаковий момент для моди. Молоде покоління порушує старі правила.

Мені здається, що попереду ще багато змін. Після того, як Тімоті одягнув мій костюм у Венеції і жилетку Louis Vuitton, він відкрив дорогу. Він кидає виклик людям бути сміливішими, і це дуже приємно.

Тімоті Шаламе в Haider Ackermann на Венеційському кінофестивалі

Чи вплинула співпраця з Тімоті на те, як ви працюєте в цілому? Чи вплинула його готовність, як ви кажете, на формування вашої наступної колекції?

Насправді ні, але, як я вже сказав, він і Тільда здатні носити одяг і робити його своїм. Вони приходять, і раптом здається, що цей одяг створений для них. Ви знаєте, що справді красиво? Це просто бути компаньйонами. У мене є моя робота, у нього є його. Це просто гарний обмін досвідом, який перетворився на дружбу.

За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.