До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 головних трендів у чоловічих колекціях сезону весна-літо 2022

Від яскравих речей і неформальних костюмів до надмодних сорочок і широких комфортних штанів — у цьому матеріалі ми зібрали головні чоловічі тренди сезону весна-літо 2022.

Кардигани
Erdem весна-лето 2022Erdem весна-літо 2022

Упродовж тривалого часу кардиган вважався переважно ретро-річчю, але в сезоні весна-літо 2022 він став невіддільною частиною чоловічого гардероба. Особливо популярні цього сезону моделі з вінтажними акцентами, з яскравого трикотажу й подовженого силуету. Кардиган матиме чудовий вигляд як з легкими штанами Issey Miyake, так і класичними Dunhill.

Реклама
Jil Sander весна-лето 2022Jil Sander весна-літо 2022
Спідниця-шорти
Prada весна-лето 2022Prada весна-літо 2022

За останні кілька сезонів спідниця офіційно перестала бути лише жіночою річчю. У сезоні весна-літо 2022 досить багато брендів представили у своїх колекціях спідниці, туніки й спідниці-шорти. У Prada експериментували з дизайном коротких напівспідниць у дусі шістдесятих, Loewe і Phipps представили авангардніші моделі, Fendi, GmbH і Rick Owens зробили ставки на туніки.

Loewe весна-лето 2022Loewe весна-літо 2022
Жилетки
Erdem весна-лето 2022Erdem весна-літо 2022

Жилет все ще не втрачає своєї актуальності. У сезоні весна-літо 2022 популярність цієї речі різко зросла: Prada й Marni продемонстрували акуратні жилети-светри, а Ріккардо Тіші й зовсім присвятив всю колекцію Burberry силі оголеного біцепса. Трикотажні вироби без рукавів продемонстрували Erdem і Paul Smith, елегантні жилети з’явилися і в Courrceges, Giorgio Armani та Dior Men, які бренд прикрасив усілякими візерунками.

Dior Men весна-лето 2022Dior Men весна-літо 2022
Костюми на щодень
Lanvin весна-лето 2022Lanvin весна-літо 2022

Бренди, які робили класичний одяг основою своїх сезонних пропозицій, повністю переосмислили підхід до костюмів у сезоні весна-літо 2022, віддавши перевагу створенню зручних двокомпонентних моделей, які можна носити як в офісі, так і вдягнути для швидкого виходу до крамниці. У Hermces, Dries van Noten і Tod’s з’явилися костюми з легкої бавовни й льону на три ґудзики, тоді як костюми-двійки з піджаками-сорочками були представлені в Giorgio Armani, Homme Plissé Issey Miyake і Fendi.

Homme Plissé Issey Miyake весна-лето 2022Homme Plissé Issey Miyake весна-літо 2022
Бермуди
Casablanca весна-лето 2022Casablanca весна-літо 2022

Шорти-бермуди, які були обов’язковим атрибутом минулого літа, залишаються актуальними й цього сезону. Широкі вільні шорти зі шкіри можна знайти в Hermces, із мохеру й саржі — у Fendi, Zegna і Wooyoungmi, а також у Giorgio Armani, Lanvin і Dries van Noten.

Hermès весна-лето 2022Hermès весна-літо 2022
Психоделіка
Louis Vuitton весна-лето 2022Louis Vuitton весна-літо 2022

Цього сезону гама кольорів від неоново-зеленого до флуоресцентного рожевого й синього електрик грала в усіх чоловічих колекціях, починаючи від JW Anderson і Loewe й закінчуючи Louis Vuitton. У Fendi й Casablanca з’явилися переливчасті веселкові візерунки на об’ємних футболках і куртках. У Dolce & Gabbana й Moschino яскраві візерунки знайшли своє втілення на костюмах, а в Etro й Hermces у фруктових відтінках були представлені светри.

Loewe весна-лето 2022Loewe весна-літо 2022
Об’ємні сорочки
Wales Bonner весна-лето 2022Wales Bonner весна-літо 2022

Легкі, невагомі, летючі, об’ємні сорочки стали головним атрибутом весняно-літнього сезону. Починаючи від сорочки Dior, створеної у співпраці з художником Джорджем Кондо, і закінчуючи великою тунікою Dries Van Noten — об’ємні сорочки стануть найкращим спільником у спекотну погоду.

Dries Van Noten весна-лето 2022Dries Van Noten весна-літо 2022
Університетські куртки
Moschino весна-лето 2022Moschino весна-літо 2022

Якщо ви плануєте інвестувати тільки в одну куртку цього сезону, то це має бути саме університетська. Її можна побачити в усіх телешоу й американських "студентських фільмах". Спершу її носили футболісти, члени команд з регбі й бейсболу в старшій школі або університеті, тепер вона з’явилася в чоловічих колекціях сезону весна-літо 2022.

Louis Vuitton весна-лето 2022Louis Vuitton весна-літо 2022
У стилі диско
Etro весна-лето 2022Etro весна-літо 2022

Одяг для вечірок знову в тренді. Ультраблискучий одяг з ламе, атласу й муарового шовку з’явився в Dolce & Gabbana, Moschino, Etro та багатьох інших брендів. Особливо крутий вигляд подібні речі мали в Dior, де яскраві костюми-двійки були подібні до піжам, і в Loewe, де шовкові сорочки майоріли як багатогранні сукні.

Moschino весна-лето 2022Moschino весна-літо 2022
Чорний
Saint Laurent весна-лето 2022Saint Laurent весна-літо 2022

На контрасті з яскравим та унікальним одягом дизайнери роблять акцент і на класичному крої та кольорі: чорному. Наприклад, Кім Джонс для Dior Men переосмислив свій культовий костюм Oblique бездоганного крою, Ентоні Ваккарелло в Saint Laurent зробив ставку на свою фірмову мінімалістську естетику. У Dunhill, Paul Smith і Dolce & Gabbana дизайнери також продемонстрували чорні костюми бездоганного крою.

Dior Men весна-лето 2022Dior Men весна-літо 2022

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.