Піднести завісу: наймодніша стрижка 1990-х повертається

Ромкоми, можливо, не ваш улюблений жанр, але ви напевне знаєте якою на вигляд була зачіска Г’ю Ґранта у фільмі 1999 року "Ноттінг-Гілл". Його легендарна стрижка визначила те, як чоловіки доглядали за волоссям наступні десять років, і, як і все інше з 1990-х, вона знову повернулася в моду.

image

Що це за стрижка?

Цю стрижку зазвичай називають curtain ("завіса"), і, якщо вірити Google Trends, останнім часом нею активно цікавилися. У 90-х для цієї стрижки було характерне густе відросле волосся на маківці в поєднанні з довгим неохайним чубчиком. У 2021 році до нього додають модний фейд, щоб створити крутий, свіжий образ.

Леонардо ді Капріо, 1993

Наскільки короткою вона має бути?

Як і в разі з будь-якою іншою стрижкою, перш ніж вибирати довжину, важливо пам’ятати про те, як ви плануєте її укладати. Якщо знаєте, що хочете більше об’єму, завжди залишайте волосся трохи довшим. Але варіант Ґранта — не єдиний спосіб носити цю стрижку. Вона також матиме непоганий вигляд з трохи коротшим волоссям і навіть з довшим і менш укладеним, як носив молодий Джаред Лето.

Джаред Лето, 1994

Про що варто попросити свого перукаря?

Завжди починайте з референсів і знаходьте фото когось зі схожими рисами обличчя й такою ж текстурою волосся. У різних людей різне волосся, і буває, що вподобана зачіска не завжди відповідає структурі й типу вашого волосся. Також пам’ятайте, що модель на знімку може мати укладку, тому не забудьте поговорити з перукарем і дізнатися, як правильно доглядати за стрижкою і які продукти для волосся ліпше використовувати.

Девід Бекхем, 1999

Як укладати волосся?

Немає правильного чи неправильного способу, але якщо прагнете домогтися класичної форми, вам знадобляться певні інструменти, зокрема, кругла щітка й фен. І це простіше, ніж здається! Просто намотайте волосся на щітку й потягніть угору, поки сушите феном, відтак розчешіть, щоб надати об’єму. Якщо ж хочете більш текстуровану укладку, купіть високоякісний засіб, що забезпечити довгому волоссю достатню фіксацію й текстуру. Зрештою, це не та стрижка, що має бути ідеального вигляду.

За матеріалами gq.com.au

Популярне на VOGUE