Компанія Whole Foods Markets, яка займається продажем продуктів здорового харчування в США, Канаді та Великобританії, опублікувала список суперфудів, які будуть популярні в наступному 2018-му році.
Різноманітні квітки та пелюстки – вже звичні інгредієнти для відвідувачів ресторанів, але поступово вони починають з’являтися й на домашніх кухнях. Чималий внесок в їх популярність вніс інстаграм – фотографії зі стравами, прикрашеними пелюстками, збирали значно більше лайків. Однак справа не лише в їх візуальній привабливості, але йкористі. Вони містять різноманітні масла та необхідні мікроелементи. Наприклад, квітка бузку, активно використовується для приготування коктейлів, була названа найціннішою пелюсткою.
Додати цілючого порошку в звичну страву та подарувати йому новий смак – легко. Матча, перуанськая мака, какао, куркума та спіруліна зроблять давно знайомий суп, коктейль чи лате набагато цікавішими, і заразом кориснішими.
Рейши, чага та кордицепси – гриби, які останнім часом стають дуже популярними. Антиоксиданти, вітаміни та мінерали, які в них містяться, зміцнюють імунну систему, що особливо важливо в холодну пору року. Їх можна додавати в супи та салати.
Хумус, фалафель і піта – в ці близькосхідні страви вже закоханий весь світ, і настав час дізнатися кухню регіона ще ближчого, а вона неможлива без спецій. Їх вживання прискорює обмін речовин і надає стравам пікантності. Почати знайомство з ними можна з кардамона, пастовидної харіси та затара.
Світ здорового харчування вже давно бореться з солодкою газованою водою, яка не втрачає своєї популярності, але намагається ставати більш здоровою. Експерти прогнозують, що в 2018-му році на ринку з’явиться чимало газованих напоїв, в яких замість цукру будуть використовувати березовий сік, кленовий сироп або ж квіти бузку.
За матеріалами: www.vogue.fr (Mari Bladt).
Читайте також:
Тренер "янголів" Victoria's Secret розкриває їхні секрети краси