11 переваг м’ятного чаю для здоров’я, про які ви не знали

Користь для здоров’я марокканського м’ятного чаю приголомшлива: від покращення травлення до заспокійливого ефекту. Він також може зміцнити імунну систему та позбавити головного болю.

У Північній Африці, особливо в Марокко, м'ятний чай відіграє ключову роль у повсякденному житті. Його готують у витончених срібних чайниках і розливають у маленькі келихи в хореографічно вивіреному ритуалі привітання та поваги, який має глибоке коріння в місцевому суспільстві та культурі. У деяких інших країнах м'ятний чай вважається трав'яним напоєм для травлення, типовим бабусиним засобом після великої трапези. Хоч там як, переваги м’ятного чаю виходять за рамки його так званої соціальної ролі.

Погляд на походження м'ятного чаю

М’ятний чай, який легко знайти в супермаркеті, готують із висушеного листя одного з понад 25 видів сімейства м’яти. М’ята перцева найчастіше використовується для чаю, хоча звичайна м’ята також популярна. М’яту, багату дубильними речовинами та флавоноїдами, культивують заради ефірної олії, а свіже листя сушать, щоб потім використовувати як приправу для їжі та для приготування чаю.

Користь м’ятного чаю для здоров’я

Речі, про які варто знати

Надмірне споживання м'ятного чаю може спричинити алергічні реакції у деяких людей, і його не рекомендують людям, що страждають на гастроезофагеальний рефлюкс. Деякі експерти не радять вживати м'ятний чай під час вагітності.

Як приготувати м'ятний чай по-марокканськи

Інгредієнти:

Приготування:

Простіший, але менш традиційний спосіб приготування м’ятного чаю

Помістіть чайну ложку сухого листя м’яти або пакетик м’ятного чаю у велику чашку і залийте гарячою водою. Дайте настоятися приблизно п’ять хвилин. Якщо ви використовували листя, злийте рідину через чайне ситечко. За бажанням додайте мед або інший натуральний підсолоджувач.

Текст: Alessandra Signorelli
За матеріалами vogue.co.uk

Популярне на VOGUE