Streetstyle: наймодніші жакети цієї весни

Весна — час носити модні жакети. На зміну шкіряним плащам і кашеміровим пальтам прийшли найрізноманітніші блейзери: моделі із чоловічого плеча, укорочені варіанти, піджаки під пояс, силуетні жакети й пари, прикрашені в незвичний дизайнерський спосіб. Vogue.ua зібрав наймодніші жакети цієї весни й показав, як їх носять зірки стритстайлу.

imageStreetstyle
Oversize

У сезоні весна-літо 2020 дизайнери вибрали маскулінні жакети головним елементом модного гардероба. Такі моделі мають добрий вигляд на будь-якому типі фігури — вони можуть як приховати зайві кілограми після карантину, так і підкреслити витонченість фігури в тендітних дівчат. Жакети, ніби зняті з чоловічого плеча, можна носити з мініспідницями, шкіряними бермудами або улюбленими штанами.

Укорочені

Укорочені жакети, що ледь дістають до талії, ще один бажаний весняний тренд. Адже коли, якщо не тепер, дозволити собі носити ділові мікромоделі. Єдина вимога до цієї моделі — носити їх потрібно обов’язково з високими штанами або спідницями, щоб не залишалося недоречного проміжку між верхньою й нижньою частинами образу.

Під пояс

Жакети під пояс гідно оцінять дівчата, які полюбляють робити акцент на лінії талії. Крім того, у цьому сезоні модниці можуть "вбити відразу двох зайців одним махом": підкреслити тонку талію й продемонструвати новий стильний ремінь. За допомогою такого прийому можна зробити навіть спортивний образ жіночнішим.

Силуетні

Приталені жакети — гідна альтернатива моделям під пояс. Вони візуально витягають фігуру й роблять її набагато привабливішою для чоловічого погляду. Для гармонійного і єдиного способу варто одягати приталений жакет у дуеті з такими ж штанами.

Незвичні деталі

Цієї весни класичні блейзери відходять на другий план, поступаючись моделям з незвичним декором або цікавими дизайнерськими прийомами. Серед найактуальніших моделей: жакети з фігурними вирізами на плечах, рукавах або в зоні талії, об’ємні легкі рукави-буфи, натхнені вікторіанською епохою, фантазійні шлярки або банти.

Популярне на VOGUE