Skousers — головний тренд сезону осінь-зима 2024/2025

Один із головних модних прийомів, який бренди показали в колекціях осінь-зима 2024/2025, — skousers, поєднання спідниці та штанів (від англійських слів skirt і trousers). Цей гібридний виріб уже встиг завоювати серця модниць: нещодавно на Тижні моди в Копенгагені streetstyle-зірки вправно стилізували свої образи саме таким чином, підтверджуючи, що skousers — головна тенденція прийдешньої осені.

Bottega Veneta

Courreges

Bottega Veneta запропонували погратися з фактурою шкіряної спідниці та приталених штанів з іншої тканини. Поєднання кольорів обох предметів одягу є секретом створення витончених образів, як у колекції Courrèges. Цей бренд звертається до естетики 1990-х і вибирає чорні спідницю та штани в поєднанні з великим коричневим жакетом. Зі свого боку, Sandy Liang заграють із сірим кольором. Він надає родзинки спідниці в складку та штанам з такої самої тканини.

Nehera

Sandy Liang

З усіх комбінацій епохи "нульових" ця одна з небагатьох, яка не втратила своєї популярності та повернулася з новою силою. Брітні Спірс була однією зі знаменитостей, які найчастіше носили skousers, підтримуючи тезу "більше — це більше": з "голою" сукнею поверх вузьких джинсів або, як на цьому зображенні, з прозорою спідницею-саронгом із вишивкою поверх джинсової максіспідниці.

Брітні Спірс, 2002 рік

Вуличний стиль Копенгагена також продемонстрував пристрасть до такого вбрання, із широкими штанами під спідницями різної довжини. Модниці робили це у своєму власному стилі: наприклад, доповнювали skousers чорною футболкою або джинсовою сорочкою з перламутровими деталями, надаючи образу барокових мотивів. Звичайно, завжди в поєднанні кросівками або балетками зі сріблястими деталями для футуристичного образу.

Інший спосіб поєднати спідницю і штани — це використати спідницю-плісе, що нагадує деталь шкільної форми. Ідею, яка сьогодні притаманна образам Sandy Liang, можна простежити і в колекції Fendi сезону осінь-зима 2023/2024, яка змінила концепцію костюма. Насправді версії, які можна зустріти на вулицях, набагато спокійніші та спонтанніші: вінтажна спідниця легко римується з джинсами прямого крою, білою футболкою та обʼємною курткою. Багатошаровість є ключовим прийомом.

За матеріалами vogue.es

Популярне на VOGUE