Чому тренд на стирчасті стринги стає дедалі популярнішим

Стринги, що визирають з-під одягу, або, як їх прозвали в Інтернеті, "китовий хвіст", стають дедалі популярнішим трендом. Люди повсюдно намагаються вирішити: показувати свої трусики — це несмак чи сміливий, провокаційний та модний крок. Попри те, що стринги — це дуже маленький предмет одягу, він, безумовно, викликає багато розбіжностей у суспільстві.

imageVersace Menswear весна-літо 2020

Глобальна дискусія з приводу стирчастих стрингів розгорнулася в TikTok. Користувачі соціальної мережі відчувають цілий спектр емоцій щодо тренду: деякі люди насміхаються над ним, деякі відчувають ностальгію або жах, інші розповідають про те, як його стилізувати. У будь-якому разі гештег #whaletail натепер переглянули понад 50 мільйонів разів.

Періс Гілтон, 2001
Геллі Беррі на MTV Movie Awards, 2000

Так звані китові хвости досягли піку популярності в 1990-х — на початку 2000-х. Неприкрите спіднє стало незмінним атрибутом представників попкультури: від Крістіни Агілери до Брітні Спірс. А найяскравішим моментом зі стирчастими стрингами справедливо можна вважати вихід Джилліан Андерсон у сукні з відкритою аж до трусиків спиною на вечірку Vanity Fair 2001 року.

Джилліан Андерсон на вечірці Vanity Fair, 2001

Сьогодні цей тренд відроджують не тільки модниці, а й бренди. Кілька стирчастих стрингів можна було побачити в колекції Метью Вільямса для Givenchy. У чоловічому шоу Versace весна-літо 2020 Белла Гадід дефілювала в ідеальному дискокостюмі, з-під якого визирали стринги. Nensi Dojaka і Miaou по-своєму інтерпретують цю тенденцію. Модна інфлюенсерка Камілла Шар’єр одягнула зелену сукню Nensi Dojaka на церемонію вручення British Fashion Awards у 2021 році. Пікантною деталлю образу став "китовий хвіст".

Фото: @camillecharriere
Фото: @miaou

Можливо, цей тренд — невіддільна частина всюдисущої ностальгії за естетикою 1990-х і Y2K. А можливо, це справжнісінька провокація і виклик суспільству. У будь-якому разі стирчасті з-під одягу стринги або їхня імітація привертають до себе увагу. У цьому, мабуть, і весь сенс.

Гейлі Бібер на Met Gala 2019

Популярне на VOGUE