Модні тренди на червоній доріжці Met Gala 2021

13 вересня відбувся довгоочікуваний бал Інституту костюма Met Gala, який цього року був присвячений американській моді. Зірки вибирали вбрання у відтінках національного прапора США, згадували про естетику Дикого Заходу, зверталися до знаменитих американських дизайнерів за костюмами, а також представляли свої варіації голлівудських образів легендарних кіноактрис. Vogue.ua зазирнув на червону килимову доріжку Met Gala 2021 і зібрав сім наймодніших тенденцій.

imageДжемма Сан у Prabal Gurung
Багато червоного

Найпопулярнішим кольором на килимовій доріжці Met Gala цього року став червоний, що має логічне пояснення. Крім того, що червоний з року в рік є одним з улюблених відтінків знаменитостей для світських виходів, так цього разу він мав ще й символічне значення, як один з кольорів національного прапора США. Поряд із синім і білим кольорами, саме червоному належала провідна позиція серед вбрання зірок. Емілі Ратаковскі вибрала сукню з довгим шлейфом Vera Wang, Карлі Клосс зробила ставку на асиметричний образ Carolina Herrera, а Ізабель Юппер вподобала сукню-русалку Balenciaga.

Емілі Ратаковскі у Vera Wang
Карлі Клосс у Carolina Herrera
Ізабель Юппер у Balenciaga
"​​​​​Голі" сукні

Оскільки американська незалежність уособлює свободу слова й вибору, багато які знаменитості вирішили зробити вибір на користь сміливих напівпрозорих суконь. Зої Кравіц вибрала сукню Saint Laurent, подібну до рибальської сітки, а топмодель Імаал Гаммам з’явилася в напівпрозорому вбранні Versace, прикрашеному зірками. Тим часом Кендалл Дженнер зайшла трохи далі у виборі "голої" сукні Givenchy — образ зірки віддавав данину поваги актрисі Одрі Гепберн, яка носила подібне вбрання у фільмі "Моя прекрасна леді".

Кендалл Дженнер у Givenchy
Зої Кравіц у Saint Laurent
Імаан Гаммам у Versace
Маски

Скасування локдауну й проведення балу Інституту костюма не привід забувати про безпеку й багато знаменитостей із цим згодні. На червоній доріжці Met Gala 2021 зірки намагалися дотримуватися маскового режиму. Кохана Іллона Маска, Граймс, з’явилася у футуристичному образі з металевою маскою, а наречена Брукліна Бекхема, Нікола Пельтц, підібрала атласну рожеву маску до своєї кутюрної сукні Valentino. Що стосується Кім Кардаш’ян, то зірка випередила всіх у питанні безпеки й креативу. Кім приховала своє обличчя за допомогою чорного костюма Balenciaga.

Граймс в Iris Van Herpen
Нікола Пельтц у Valentino
Кім Кардаш’ян у Balenciaga

Американська естетика

Коли ми думаємо про американську моду, у голові неодмінно спливають певні асоціації, серед яких велика кількість деніму, картаті сорочки, куртки з емблемами престижних університетів, торочки, ковбойські капелюхи й черевики. Дженніфер Лопес для створення свого образу вибрала не тільки американського дизайнера, а й віддала перевагу естетиці Дикого Заходу. У цьому ж стилі вдяглися Фаррелл Вільямс і Гелен Ласічан, а ось співачка Лорді зробила ставку на ансамбль, всипаний американськими монетами, і прикрасила голову аксесуаром, подібним до Статуї Свободи.

Дженніфер Лопес у Ralph Lauren
Деббі Гаррі в Zac Posen
Фаррелл Вільямс і Гелен Ласічан у Chanel
Лорді в Bode
Старий Голлівуд

Америка 1920-х була синонімом будуарних суконь, переливчастих тканин і рясного декору у вигляді пір’я і перлів. Актриси того часу обожнювали свята й не виходили з дому без довгих рукавичок, хутряних накидок і кучерів під назвою "холодна хвиля". Сучасні знаменитості вирішили згадати епоху старого Голлівуду й повторити культові образи. Анок Яй з’явилася в чорно-білій сукні Oscar de la Renta з хутряною накидкою, зірка серіалу "Ейфорія" Барбі Феррейра вдягнула вбрання Jonathan Simkhai, прикрашене перлами.

Анок Яй в Oscar de la Renta
Сієнна Міллер у Gucci
Барбі Феррейра в Jonathan Simkhai
Кейт Гадсон у Michael Kors Collection
Гасла

Щоб продемонструвати свою соціально-політичну позицію багато які знаменитості вирішили прикрасити свої образи гаслами. Американська політикиня Керолін Б. Малоні вдягла сукню з довгим шлейфом, розшитим гаслами "рівні права для жінок" і "YES ERA !". Висловитися вирішила й Кара Делевінь — топмодель з’явилася в корсеті Dior і закликала руйнувати патріархат, а конгресвумен Александрія Окасіо-Кортес вдягла білу сукню з написом "оподаткуємо багатих".

Кара Делевінь у Dior
Александрія Окасіо-Кортес у Brother Vellies
Керолін Б. Малоні в Antonios Couture
Drama queen

Не обійшлося й без драматичного вбрання цього року, за яке відповідали дизайнери Демна Гвасалія і Том Браун. Так Шерон Стоун одягла чорну сукню з довгим шлейфом американського бренду Thom Browne, яку, за словами актриси, було створено способом апсайклінгу. Інше, не менш ефектне вбрання цього ж бренду показала Еріка Баду — вона вдягла чорний сатиновий палантин з білими атласними ґудзиками, спортивну куртку й спідницю на підтяжках із чорного кавалерійського твілу, а також лаковані ботильйони. Поки Шерон Стоун і Еріка Баду оспівували Thom Browne, Ріанна й Кім Кардаш’ян віддавали данину поваги Balenciaga, вибираючи кутюрні total-black образи.

Ріанна в Balenciaga
Шерон Стоун у Thom Browne
Еріка Баду в Thom Browne

Популярне на VOGUE