Мʼякі іграшки — несподіваний тренд Тижня моди в Копенгагені

Якщо вам потрібні додаткові докази того, наскільки еклектичним став вуличний стиль Копенгагена за ці роки, просто подивіться на величезну кількість м’яких іграшок, помічених на сумках. Від Hello Kitty до Мінні Маус і Дональда Дака — це найкращий спосіб розважитися цього сезону.

Що стоїть за таким сплеском популярності м’яких іграшок? Як і у випадку з багатьма нинішніми трендами, усі дороги ведуть до Miu Miu, які показали сумки із шармами у своїй колекції весна-літо 2024. Багато брелоків для сумок, які можна побачити на вулицях Копенгагена, були придбані у Bag Crap, який був заснований на початку цього року Амандою Маркусон і пропонує своїм клієнтам оригінальні вінтажні брелоки. "Чесно кажучи, Bag Crap розпочався як жарт ще в березні, — коментує Маркусон. — Я бачила, як у соціальних мережах набирає обертів мода на прикраси для сумок". Відтоді популярність Bag Crap вибухнула — Маркусон, давня колекціонерка сумок, бачить у ній простий спосіб освіжити наявні аксесуари. "Люди прагнуть оновити свої сумки без необхідності купувати нові, — каже вона. — Шарми та брелоки — це економічно ефективний спосіб "оживити" сумку".

(di)vision, весна-літо 2025

(di)vision, весна-літо 2025

Тиха розкіш починає зникати, і світ моди хоче повернутися до чогось грайливішого. Почуття ностальгії є причиною того, чому Саймон Вік, дизайнер бренду (di)vision, вирішив створити яскраве пальто з м’яких іграшок, а також бра для своєї колекції весна-літо 2025, яку тільки-но представили під час Тижня моди в Копенгагені. "Я люблю іграшки, — каже Вік. — Вони привносять стільки унікальності та індивідуальності в образ, і це просто весело". Хто не хотів би отримати більше розваг у своєму житті просто зараз?

Текст: Emily Chan

За матеріалами vogue.co.uk

Популярне на VOGUE