З чого складається капсульний осінній гардероб

Щоб не витрачати часу, сил і грошей на складання актуальних осінніх образів, можна зібрати капсульний гардероб, який стане позачасовою базою і виручить у будь-якій ситуації. Vogue.ua зібрав 9 ключових елементів гардероба, які є невід'ємною основою будь-якого осіннього образу.

Блейзер

Блейзери давно перестали асоціювати виключно з елементом корпоративної класики. Зараз їх можна одягнути як у межах офісного дрес-коду, так і доповнити ними неформальний образ з деніму. У сезоні осінь-зима 2019/2020 дизайнери представили як приталені жакети, що відсилають до стилю new look від Christian Dior, так і маскулінні моделі всіляких кольорів, принтів і фактур. Для повсякденних образів можна вибрати картатий жакет у "гусячу лапку" Off-White або в "windowpane" Akris, для вечірнього ансамблю – піджак Saint Laurent, а для модного streetstyle-образу – яскраво-рожевий блейзер Sies Marjan або небанальну модель Petar Petrov.

Streetstyle

Kitten heels

Взуття на підборах kitten heels вже стало базовим. Завдяки невисокому каблуку, елегантній і жіночній формі і зручній колодці можна не просто комфортно перебігати із зустрічі на зустріч, але і мати при цьому модний вигляд. Мюлі, слінгбеки, туфлі і ботильйони kitten heels можна носити з плісированими спідницями довжини міді, вільними штанами і джинсами з необробленими краями. Серед культових моделей: сандалі The Row, вінтажні мюлі Prada, слінгбеки Christian Dior і ботильйони Balenciaga.

Streetstyle

Нова пара джинсів

Базові джинси – рятівник всіх часів. У сезоні осінь-зима 2019/2020 прибираємо на далекі полиці шаф вузькі джинси і беремо на озброєння вільні пари з високою талією, джинси-банани і "варений" денім родом з 1980-х. Універсальні джинси з правильною посадкою прослужать "вірою і правдою" не один сезон і стануть головним елементом модних образів. Цієї осені зникають межі дозволеного – денім можна поєднати з шкіряними речами, пластиковими елементами, трикотажними виробами або змішати все і відразу в одному образі. Універсальні джинси на всі випадки життя можна знайти в колекціях Goldsign, Agolde і Rag & Bone.

Streetstyle

Сумка через плече

Щоб сумка була одночасно модною, досить місткою, універсальною в носінні і відповідала останнім трендам не один сезон, потрібно зробити ставку на культові моделі крос-боді базових колірних рішень. Так, знакові моделі таких брендів як Chloé, Chanel, Louis Vuitton, Loewe, Gucci і Burberry – позачасова класика, яка доповнить практично будь-який осінній образ.

Streetstyle

Slip-dress

Шовкова slip-dress – саме та сукня, яка повинна бути в гардеробі кожної модниці. У теплу пору року її можна вдягнути з босоніжками на тонких перемичках, коли похолоднішає – накинути на плечі вільний подовжений піджак і взути кросівки, а взимку – вбратися в светр великого розміру і додати грубі черевики.

Streetstyle

Масивні кросівки

Восени 2017 року, коли Balenciaga випустили свої культові кросівки Triple S, їх вважали вузько орієнтованою моделлю і носили тільки найдосвідченіші модниці. Зараз у гру вступили всі відомі бренди, які теж створили кросівки з грубою масивною підошвою. Так, мінімалізм і жіночність поступилися дорогою утилітарності і футуризму. Кросівки, об'єднані під фразою ugly shoes, вже стали базою міського гардеробу.

Streetstyle

Пальто

Неможливо уявити осінній сезон без універсального ідеально пошитого вовняного пальта. Щоб ця річ прослугувала якомога довше, найкраще вибирати базові кольори і позачасові моделі. Так, пальто на запах довжини міді в забарвленні camel, класичного чорного або сірого відтінків швидко не набридне і складе гідну пару будь-якому осінньому образу. Якщо ж хочеться чогось ультрамодного, варто придивитися до пальта в картатий візерунок.

Streetstyle

Прикраси

Сучасна мода диктує одне важливе правило – чим більше прикрас, тим краще. Надихаємося образом блогерки К'яри Ферраньї і одягаємо в пару до затишного светра кілька різнорівневих підвісок і сережки-кільця. Правильно підібрані прикраси зможуть надати образу нових барв, а повсякденне вбрання з легкістю перетворити на вечірнє.

Streetstyle

Ковбойські черевики

Сьогодні тема класичної американської естетики актуальна як ніколи. Ковбойські черевики родом з Дикого Заходу цієї осені очолюють вішлист і є ідеальним доповненням до будь-якого осіннього образу: від базового синього деніму до зухвалих мінісуконь. Низькі пари або з високою халявою, прикрашені численними візерунками у стилі вестерн або монохромні козаки з фактурною вишивкою – усі моделі будуть доречними.

Streetstyle

Кашеміровий светр

Кашемір – інвестиція на довгі роки в базовий осінній гардероб. М'який і затишний светр з кашеміру – незамінна річ у період різкого похолодання. Його можна одягнути на лаконічну сорочку, скомбінувати з піджаком чоловічого крою, накинути на шовкову slip-dress або плісировані спідниці, взяти в пару до улюблених джинсів або вовняної картатої спідниці.

Streetstyle

Популярне на VOGUE