Гід наймоднішими штанами весна-літо 2023

Коли мова заходить про складання весняного гардеробу, окрім тренча, білої сорочки, квіткової сукні та нової пари синіх джинсів, потрібно також придбати штани, які виручать вас у будь-якій ситуації. У новому сезоні придивіться до широких варіантів, штанів-карго, шкіряних моделей і штанів bootcut, які можна носити як у діловому, так і в повсякденному міському гардеробі. Для дівчат, які мають ідеальний прес, підійдуть моделі з низькою посадкою, а для тих, хто хоче дарувати собі свято щодня — блискучі штани. Vogue.ua зібрав гід наймоднішими штанами сезону весна-літо 2023.

Dries van Noten

Карго

Штани-карго — безперечний фаворит у весняних колекціях брендів. Їхня функціональність робить їх найбажанішим предметом гардеробу, а кількість способів їхньої стилізації наближається до нескінченості. Christian Dior показали об'ємні утилітарні штани з великими кишенями у відтінку хакі, які бренд пропонує носити із квітковим топом. Тим часом Coperni показали світлу версію із заниженою талією в парі з костюмним жилетом, а Tibi запропонували темно-сині атласні штани в дуеті з базовим джемпером – беріть на замітку цю модну формулу на весну.

Christian Dior

Coperni

Tibi

Bootcut

Штани bootcut — модель, відмінною рисою якої є обтисла верхня частина, наче легінси, і розширювана від коліна до низу штанина. Особливою популярністю ця модель користувалася в 1970-х роках і тепер вона готова знову повернутися до гардеробів модниць. Штани bootcut мають одну важливу перевагу — завдяки своєму дизайну вони візуально витягують силует, додаючи кілька сантиметрів до зросту. Наших фаворитів шукайте в колекціях Courrèges, Sacai, Proenza Schouler.

Courreges

Sacai

Proenza Schouler

Низька посадка

Суперечливий тренд нульових років на низьку посадку вже кілька років поспіль зʼявляється на модних подіумах. Цієї весни дизайнери, як і раніше, пропонують полюбити штани з низькою посадкою. Victoria Beckham показали штани прямого крою з білою корсажною стрічкою, Alexander McQueen запропонували класичну чорну версію, а Stella McCartney прикрасили штани фігурними вирізами, інкрустованими стразами.

Victoria Beckham

Alexander McQueen

Stella Mccartney

Широкі

Широкі штани — вічна класика, тому, вибираючи цю модель, ви точно не помилитеся. Свого часу широкі штани популяризувала Мартін Дітріх, а зараз їх носять такі streetstyle-зірки, як Белла Гадід, Амаль Клуні та Вікторія Бекхем. Знайти наймодніші широкі штани в нейтральних відтінках можна у Max Mara та Nili Lotan, а за яскравими рішеннями — пряма дорога до Alberta Ferretti.

Max Mara

Nili Lotan

Alberta Ferretti

Шкіряні

У нинішньому сезоні пропонуємо не відмовляти собі в задоволенні — і носити шкіряні штани щодня, бо вони класно поєднуються з будь-якими речами. Ви можете складати total-leather-образи, як пропонують бренди в своїх колекціях, або міксувати шкіряні штани с білими сорочками, базовими джемперами чи маскуліними жакетами. У колекції Rokh ви знайдете двокольорову модель з розрізами у щиколоток, у Chloè – штани-кльош з люверсами, а у Peter Do — чорні штани прямого крою.

Peter Do

Chloe

Rokh

Блискучі

Блискучі фактури, серед яких лелітки, стрази, каміння, металізована тканина, мерехтливе ламі або зоряне напилення, що нагадує гліттер — один із головних трендів 2023 року. Крім блискучих аксесуарів цієї весни бренди зробили ставку на сяйливі штани — від зеленої моделі з сотнями леліток Valentino до штанів з ефектом голограми Dolce & Gabbana.

Valentino

Dolce & Gabbana

Chanel

Популярне на VOGUE